LAFFA: nieuw concept rond oosters platbrood

Actueel |
16 december 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: promofoto LAFFA

In Amsterdam is de eerste vestiging geopend van het nieuwe concept LAFFA. De naam is ontleend aan het Irakese platbrood laffa. Dat wordt in veel landen in het Midden-Oosten verkocht als gevulde wrap en streetfood.

De nieuwe formule komt uit de koker van de eigenaars van bekende horecaformules als Maoz (falafel, salade, friet), Burgerbar en Nour Kebab. Het kernproduct laffa van het nieuwe concept is een brood van luchtig en stevig deeg. Het wordt als wrap gevouwen en gevuld met onder meer falafel, kebab, kip en sabich. Sabich is een Iraaks-Joods gerecht op basis van aubergine, ei, aardappel en verse kruiden.

Diversiteit

De oprichters van het bedrijf achter LAFFA en Maoz zijn Nederlanders met een diverse afkomst. Hun wortels liggen in Israël, Iran en Irak. De ondernemers behoren al jaren tot de meest succesvolle uitbaters van Nederlandse horecaformules in het buitenland. Zo heeft Maoz niet alleen vijf vestigingen in Amsterdam en Nijmegen, maar zijn er outlets in Amerika, Spanje, Frankrijk en Brazilië. Burgerbar is één van de eerste premium burgerformules van ons land; er zijn vestigingen in Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Bordeaux.