Ladage: geen Aardappeloogstdag, wel kwis

Actueel |
22 september 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De jaarlijkse Aardappeloogstdag van Bram Ladage gaat dit jaar niet door. Normaliter wordt het aardappel- annex frietfestijn rond deze tijd gehouden. Vanwege corona besloot Ladage de Aardappeloogstdag af te gelasten. Wel worden via een frietaardappelkwis 5000 gratis porties friet aan kinderen en jongeren uitgedeeld.

De kwis biedt Ladage de mogelijkheid alsnog stil te staan bij de Aardappeloogstdag, die dit jaar voor de tiende keer gehouden wordt. Ladage wil met deze kwis de kennis bij kinderen over de aardappel en friet bijspijkeren. Jonge klanten kunnen bij Ladage-vestigingen een flyer met kwisvragen halen; via een QR-code kan bovendien de speciale educatieve online video worden bekeken.

Winnende code

Nadat ze zich onder meer via de video verdiept hebben in het maken van friet, kunnen de jonge gasten op de vragen in de flyer beantwoorden. Geven ze de juiste antwoorden, dan vormt zich een codewoord. Met dit codewoord kunnen kinderen tot 16 november aanstaande bij alle 37 winkels van Bram Ladage een gratis portie friet halen.