Kwalitaria overgenomen door “kind van de buurt”

Actueel |
31 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Streekgerechten als stoofvlees, zuurvlees, halve kip en boerenschnitzels ontbreken niet. Geboren en getogen Maastrichtenaar Maurice Vriezelaar (50) nam onlangs Kwalitaria Brusselse Poort over in de Limburgse hoofdstad, toevallig in het winkelcentrum waar hij als kind vaak kwam.

“Ik ben grootgebracht in de Maastrichtse wijk Daalhof. Als kind kwam ik al in winkelcentrum Brusselse Poort,” zegt Vriezelaar in een persbericht. Hij had een loopbaan in de evenementenwereld, maar moest door corona noodgedwongen een switch maken richting een andere functie. Dat werd winkelmanager in een beddenzaak.

“Schitterend en sfeervol”

“Het was mij snel duidelijk dat ik dit niet tot mijn pensioen wilde doen en de wens voor een eigen zaak begon weer te knagen. Toen is de zoektocht begonnen naar hetgeen waar ik wel gelukkig van word,” aldus Vriezelaar.

Maurice Vriezelaar koos met overtuiging voor de combinatie van horeca, franchise en Kwalitaria. “Het is een schitterende, sfeervolle winkel op een toplocatie,” aldus de kersverse franchisenemer. Vanuit zijn nieuwe zaak gaat hij ook online bestelde gerechten aan huis bezorgen. Ter gelegenheid van de officiële opening deelde hij met twee Maastrichtse organisaties dertig hamburgermenu’s uit aan mensen die het hard nodig hebben.

De Kwalitaria in winkelcentrum Brusselse Poort bestaat al iets langer. Hij opende kort voordat corona uitbrak als enige Kwalitaria van Zuid-Limburg. De lockdowns nekten echter de toenmalige franchisenemer. Als gevolg van corona werd de zaak daarom in april 2022 failliet verklaard. 

Foto: Maurice en partner Janneke (vooraan zittend), foto: Kwalitaria Brusselse Poort, Mikel Neij. 

Meer over