Nog voordat hij geïntroduceerd werd, ontstond discussie in de media. Afgelopen weekeinde beleefde de Keierbal van Frituur Van Gogh in de Keistad zijn première op cultuur- en eetfestijn Lepeltje Lepeltje in Amersfoort. En opnieuw maakt de Keierbal veel tongen los.
Voordat de Amersfoortse eierbal van friturist Arn Zuyderduin zijn definitieve vorm en smaak kreeg, ontstond er met name in Groningen al beroering. Zelfs gingen er stemmen op om de Groningse snackspecialiteit eierbal nog beter te beschermen om zodoende bijna-naamgenoten als de Amersfoortse Keierbal de wind een beetje uit de zeilen te nemen.
Gronings statenlid proeft
Nu de Keierbal van Frituur Van Gogh na maanden testen en proeven een feit is, trekt de nieuwe Amersfoortse snack opnieuw de aandacht van de media. RTV Utrecht toog zelfs helemaal naar Groningen om de Keierbal aan Hendri Meendering te laten proeven. Het GroenLinks-statenlid was vooraf uitermate kritisch, maar zegt na de proefsessie: “Prima! Ja hij is lekker, iets scherper dan de eierbal maar prima.”
“Eierbal mooier van kleur”
Ook Hoi Fung Luk en Wendy Ji van Cafetaria Kerklaan in de Martinistad krijgen de Keierbal voorgeschoteld. Zelf maakt Ji al zeventien jaar eierballen. Ji vindt de kleur van de eigen Groningse eierballen mooier, maar oordeelt: “Ja, deze is ook lekker. De ragout is heel zacht.” Ji’s man Luk vindt hem wel te eten, maar meent dat de Keierbal niet voldoende gekruid is.
Foto: Lepeltje Lepeltje, Facebook Frituur Van Gogh