Iconische Groningse snackbar alsnog voortgezet

Actueel |
13 mei 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De iconische Groningse cafetaria Doornbos wordt alsnog voortgezet. Nadat de familie onlangs na 64 jaar zijn zaak sloot, neemt een ander bekende naam uit de lokale snackwereld het bedrijf nu over. Het gaat om Robert Koning van Koning’s Snacks, lid van een familiegilde van eierbalmakers.

Doornbos is gevestigd in het zuidwesten van Groningen. Koning’s Snacks zat juist aan de andere van de stad. Dit deel van de Martinistad verliest door de transactie na vele tientallen jaren een veel bezocht frituuradres. Koning’s Snacks van Robert Koning was eerst lang gevestigd in een vaste snackkraam. Al de nodige jaren exploiteerde Koning zijn bedrijf echter vanuit een snackbusje op een semi-permanente standplaats in het noordoosten van de stad.

Cafetaria Koning

Op het lokale platform Sikkom laat Koning weten: “Ik word ook wat ouder en de hele tijd dat gesleep met de kraam en het heen en weer pendelen tussen kraam en onze loods begon mij tegen te staan. Toen een klant vroeg of ik niet een keer wat vasts moest hebben, wist ik dat hij gelijk had.”

Koning leerde het vak lang geleden in familiebedrijf cafetaria Koning. Cafetaria Koning is lokaal beroemd om zijn eierballen. Het snackbedrijf van Roberts familie, dat in 1945 is ontstaan als café, werd vorig jaar aan derden verkocht.

Ambacht blijft

Het ambacht blijft bij cafetaria Doornbos, bekend om zijn eierbal volgens 64 jaar oud recept, na de overname door Koning overeind. Koning’s Snacks verkocht in zijn snackbus zelf veel ambachtelijke specialiteiten. Zo maakte en maakt Koning in eigen keuken eierballen, verschillende kroketten, nasi- en bamiballen en andere snacks en sauzen.

Foto’s: Koning’s Snacks en cafetaria Doornbos