Het is bijna Nationale Pannenkoekdag

Actueel |
15 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Pannenkoekdag.nl PR

Vandaag zijn de verkiezingen voor provinciale staten, maar komende vrijdag is het weer Nationale Pannenkoekdag. Het evenement staat voor de zestiende keer in successie op de agenda.

Net als andere jaren, gaan scholieren massaal pannenkoeken bakken voor hun opa’s en oma’s of andere senioren.

De organisatie schrijft: “In 2007 zijn we begonnen met zo’n 60 deelnemende scholen. Inmiddels is Nationale Pannenkoekdag uitgegroeid tot een landelijke happening waaraan dit jaar ruim 1500 basisscholen meedoen.” 75.000 leerlingen bakken totaal ruim 162.000 pannenkoeken voor bijna 80.000 ouderen in hun directe omgeving.

Zuid-Holland bovenaan

Is het ter gelegenheid van de provinciale verkiezingen die vandaag worden gehouden? In elk geval: de organisatie van de pannenkoekendag stelde een top 3 samen van het hoogste aantal deelnemende scholen per provincie. Dit zijn achtereenvolgens Zuid-Holland (283 scholen), Gelderland (201) en Noord-Brabant (193).

Wereldrecord?

Tefal en Koopmans zijn al sinds jaar en dag de drijvende krachten achter de Nationale Pannenkoekendag. Vorig jaar werd ter gelegenheid van het 15-jarige bestaan van het event een nationaal pannenkoeklied gemaakt. Dat zal ook ongetwijfeld dit jaar weer in veel scholen klinken. Het record van ’s werelds snelste pannenkoekbakkers zal vrijdag niet verbroken worden: dat staat op een productie van 80 pannenkoeken in 17 minuten.