’t Vosje breidt verder uit: ijssalon én restaurant

Actueel |
21 februari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Peter Vos, archieffoto

Een ijssalon, een restaurant en de langverwachte nieuwbouw voor de nevenvestiging van zijn oorspronkelijke cafetaria ‘t Vosje. Ondernemer Peter Vos (59) en zijn zoon Davy gaan drie horecaformules exploiteren in het nieuwe winkelcentrum De Groote Wielen in Rosmalen.

Veertien jaar geleden opende Peter Vos in een tijdelijk winkelcentrum een nevenvestiging van zijn centrumcafetaria ‘t Vosje Raadhuisstraat in Rosmalen. “Het was de bedoeling dat ik daar maar vijf jaar zou zitten,” zegt Peter Vos. Nu de omliggende buurt wordt uitgebouwd naar een wijk met 18.000 inwoners (was: circa 11.000) maakt ook het tijdelijke winkelcentrum plaats voor nieuwbouw.

Volwaardige plek

Vos’ zijn tweede cafetaria De Groote Wielen krijgt dus nu na veertien jaar een volwaardige plek. In september al betrekt Vos de cafetaria van 234 vierkante meter in het nieuwe winkelcentrum. Maar samen met zijn zoon Davy opent Vos bovendien een ijssalon én een restaurant in het nieuwe winkelcentrum van 8000 vierkante meter. Bijkomend voordeel: het restaurant krijgt een royaal terras aan het water van de nieuwbouwwijk. De ijssalon zal geen seizoenbedrijf worden, maar moet het jaar rond geopend zijn. Zelf ijs draaien zullen vader en zoon er niet, want hiervoor ontbreekt simpelweg de ruimte.

55 jaar jong familiebedrijf

Over de formule van het restaurant van 277 vierkante meter zijn vader en zoon nog in overleg. Zoon Davy heeft ervaring in het restaurantvak. Op enkele honderden meters van pa’s cafetaria aan de Raadhuisstraat, exploiteert hij sinds 2012 een restaurant onder de naam ‘t Vosje De Driesprong. Op het menu staan, naast lunch en bites, onder meer shared diners, tapas, spareribs, gamba’s en pasta’s.

Wat precies de basis van het nieuwe restaurant wordt, is dus nog even afwachten. Peter Vos mag dan dit jaar 60 worden, hij heeft trek in de nieuwe horeca-avonturen. “Als je stil wilt zitten, dan moet je ermee ophouden. Maar ik ga nog graag een nieuwe uitdaging aan. Trouwens: de sterkste vissen, zijn de vissen die tegen de stroom in zwemmen.” Het restaurant en de ijssalon moeten in februari 2024 klaar zijn.

Het familiebedrijf Vos is inmiddels 55 jaar jong. Vos zegt: “In 1968 begonnen mijn ouders met een cafetaria van 32 vierkante meter in Den Bosch. Drie jaar later verhuisden ze die naar Rosmalen. Toch mooi om straks te zien wat daarvan allemaal gekomen is.”

Meer over