Smullers krijgt keurmerk Beter Leven

Actueel |
31 maart 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Smullers, Lagardère

Als eerste snackformule van ons land, heeft stationsconcept Smullers het keurmerk Beter Leven gekregen. Smullers verkoopt voortaan alleen nog vleessnacks met rund- en kippenvlees dat minimaal één ster heeft van het keurmerk.

Smullers is sinds ruim twee jaar het eigendom van het Franse concern Lagardère. Tijdens de opening van een nieuwe vestiging in Eindhoven is het keurmerk Beter Leven aan de bedrijfsleiding uitgereikt. Smullers exploiteert 27 snackbars op 26 treinstations. Naar eigen zeggen van Smullers is de formule niet alleen de eerste snackformule met het Beter Leven-keurmerk, maar zelfs het eerste foodserviceconcept van Nederland dat het krijgt.

Beperkt aandeel foodservice

Lagardère Nederland laat weten het belangrijk te vinden dat thema’s als dierenwelzijn en duurzaamheid integraal onderdeel vormen van de bedrijfsvoering. Het keurmerk is bovendien volgens Lagardère een duidelijk signaal richting consument. Het keurmerk Beter Leven was tot op heden vooral te vinden in supermarkten. De Dierenbescherming, eigenaar van het keurmerk, laat weten dat er in de foodservice nog een wereld te winnen is: “Het marktaandeel duurzaam voedsel in supermarkten is voor vlees en vleeswaren 40 procent en voor eieren 68 procent. In de foodservice is het marktaandeel duurzaam voedsel voor vlees en vleeswaren nog maar 11 procent en voor eieren slechts 6 procent.”

Meer over