Helft Nederlanders: “Hele jaar ijs eten”

Actueel |
16 augustus 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Deliveroo

Ruim de helft van de consumenten (50,3%) wil wel degelijk het hele jaar door ijs eten. Dit blijkt uit een onderzoek van bestelplatform Deliveroo onder duizend Nederlanders.

In tegenstelling tot sommige andere landen, blijft de ijsverkoop in ons land overwegend beperkt tot het voorjaar en de zomer. IJsfabrikanten proberen al jaren vergeefs Nederlanders ook op andere momenten in het jaar aan het ijs te krijgen.

Deliveroo Nederland schrijft: “Hoewel uit het onderzoek bleek dat de helft van de ondervraagden het liefst het hele jaar door ijs eet, bestellen de meeste Nederlanders toch het vaakst een ijsje in de warme zomermaanden. Zo heeft Deliveroo zelfs een favoriete dag kunnen aanwijzen, uit de besteldata bleek namelijk dat gemiddeld genomen het meeste ijs wordt besteld op 14 augustus.”

Bij de consumenten is roomijs met een score van 40 procent de favoriete ijssoort. Met 30 procent volgt softijs als goede tweede. Sorbets nemen met 17 procent de derde plek in. Bij 6,4 procent van de ondervraagden is waterijs de favoriet. Deliveroo vroeg zijn publiek ook naar de favoriete smaken schepijs: bolletjes chocolade-ijs komen bovenaan, gevolgd door stracciatella en Oreo. Hoewel een meerderheid de voorkeur geeft aan ijs zonder toppings, is chocolade tevens de topping die het vaakst gekozen wordt.

Verder stelt Deliveroo vast: “Eindhoven staat met stip op nummer één van de steden met de grootste ijsliefhebbers. Eindhovenaren bestellen het meeste ijs van iedereen, gevolgd door Amsterdammers. Breda volgt als derde.”

Meer over