Groeiversnelling bij burgerme

Actueel |
20 juli 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto; burgerme Nederland

Het Duitse hamburgerconcept burgerme groeit snel in ons land. Op dit moment zijn er 20 vestigingen. Dat moeten er 30 zijn voor 2022 begint. Op dit moment staan openingen in Dordrecht, Drachten, Wychen en een heropening in Apeldoorn in de planning.

Burgerme Apeldoorn moet in augustus zijn deuren openen. Sinds vorig jaar was er in de stad geen vestiging meer, terwijl het in 2014 de eerste Nederlandse stad was met dit Duitse concept.

In Apeldoorn combineerde Snackpoint-ondernemer Reinaard van Baak zijn burgerme-franchise jarenlang met Sparerib Express en zijn bezorgdienst Lunchduck. Van Baak wilde zich concentreren op deze dienst en zijn huidige cafetaria’s Snackpoint en Family. Een nieuwe franchisenemer zal binnenkort burgerme Apeldoorn voortzetten.

Gat in markt

De meest recente burgerme’s gingen open in Zwolle en Ede. In de media vertelt de Edese ondernemer Mark Vos dat hij voor burgerme koos, omdat in zijn verzorgingsgebied nog niet of nauwelijks sprake was van burgerdelivery. Vos heeft ook een optie op vestigingen in Veenendaal en Wageningen.

Specialist in burgerdelivery

Burgerme bestaat sinds 2010 en heeft in zijn thuisland Duitsland ruim 100 vestigingen. De ambities zijn enorm: er moeten bij onze oosterburen nog zeker 400 nieuwe burgerme’s volgen. Vanaf het begin heeft burgerme zich sterk gericht op bezorging van burgermaaltijden. Hiermee onderscheidde het zich lange tijd, maar nu ook McDonald’s en Burger King eigen deliveryservice bieden, heeft burgerme in mindere mate het alleenrecht in deze bezorgmarkt.