“Naleven coronaregels óók eigenbelang”

Actueel |
21 juli 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

Elke gast een vaste zitplaats wijzen, anderhalve meter afstand. Vakvereniging ProFri en zijn partners binnen de Horeca Alliantie doen een beroep op hun achterban om de nog altijd geldende coronaregels op te volgen.

“Om handhaving door boa’s te voorkomen en onze goodwill als branche niet op het spel te zetten,” aldus de alliantie.

Zowel minister Ferd Grapperhaus als premier Mark Rutte deden onlangs een klemmend beroep op de horeca om de maatregelen serieus te blijven nemen. Met een oplopend aantal ziekenhuis- en IC-opnames is hiervoor volgens hen alle reden.

In aanvulling stelt de Horeca Alliantie: “Als we straks met veel besmettingen het najaar ingaan, kan het goed zijn dat we weer met strenge maatregelen worden geconfronteerd. Als we nu de basisregels niet respecteren, krijgen we wellicht later de rekening gepresenteerd. Dat wil natuurlijk helemaal niemand.”

Premier Mark Rutte legde er deze week de nadruk op dat de nodige horecabedrijven, hoewel het op veel plekken goed gaat, de coronaregels lijken te negeren. Rutte roerde ook het belang aan van het placeren, het naar hun vaste plaats wijzen van de gasten. Daarnaast voegde hij toe dat een goede ventilatie belangrijk is in horecabedrijven. “De horeca is momenteel een grote bron van besmettingen.”

De Horeca Alliantie benadrukt dat het ook in het belang van de branche zelf is om de regels na te leven. “Vooral jongere mensen raken nu besmet. Wij kennen al verschillende horecabedrijven die hun deuren moesten sluiten vanwege gebrek aan medewerkers, omdat die thuis in quarantaine zitten.”

Rutte kondigde ook aan dat indien nodig extra maatregelen niet worden geschuwd.

Meer over