Gratis friet nieuw wapen in de strijd om personeel

Trivia, Actueel |
27 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Frituurwereld - friet

Een productiebedrijf in Bemmel hoopt de oplossing te hebben gevonden voor het personeelstekort: gratis friet voor iedereen die komt solliciteren. Zal het werken?

De horeca kampt al jaren met personeelstekort, maar sinds de coronacrisis zitten bijna alle sectoren met de handen in het haar. Productiebedrijf Snel B.V, gespecialiseerd in verpakkingen, heeft al van alles geprobeerd om mensen aan te trekken, zonder veel succes.

Daarom besloot de onderneming in Bemmel om dé publiekstrekker in te zetten die bijna iedere Nederlander in beweging brengt: gratis friet.

Lekker frietje en kort gesprek

Vijf foodtrucks trokken erop uit in de regio, zo meldt De Gelderlander, op weg naar industrieterreinen en een open dag van het ROC in Nijmegen. Met gratis friet en een sollicitatieprocedure van vijf minuten, hoopt het bedrijf dat de nodige versterkingen uiteindelijk aan de slag kunnen.

Als gratis friet niet werkt…

Of de campagne ‘Smaakt naar meer’ de sleutel tot succes blijkt, dat weet het bedrijf nog niet. “Veel mensen hebben friet gehaald en een babbeltje gemaakt”, zegt een woordvoerder tegen de krant. “Of er ook echt geïnteresseerden zijn voor een baan, heb ik nog niet gehoord. Als dit niet werkt, heb ik ook geen idee meer.”