Gratis e-learnings voor branche in trek

Actueel |
3 november 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock

“De nodige bedrijven maken nu, in coronatijd, gratis gebruik van ons platform met digitale trainingen. Maar het kan natuurlijk altijd nog een stuk beter.” Zegt ProFri-directeur Frans van Rooij over de e-learningmodules die de vakvereniging vanwege de viruscrisis tot eind 2020 kosteloos aanbiedt.

Sinds de eerste lockdown kunnen alle ondernemers en hun medewerkers (dus ook als je geen lid bent van de vakvereniging) gratis e-learnings laden via het online leer- en ontwikkelplatform Werkenaankennisenvakmanschap.nl. Dit aanbod geldt dus nog het hele jaar. “Nu medewerkers vaak minder omhanden hebben door corona, is dit een ideaal moment om de kennis en vakmanschap bij te spijkeren,” zegt Van Rooij.

Voedselhygiëne bijspijkeren

Wim Kruizinga, eigenaar van cafetaria Moekesgat in Ter Apel, is enthousiast over de digitale cursussen. Hij ging aan de slag met de module Voedselhygiëne voor Leidinggevenden. Deze module is gebaseerd op de actuele editie van de Hygiënecode voor de Horeca. Kruizinga rondde de toets af met een mooie score. Hij zegt: “Zelf werk ik zelden mee in de zaak, maar ik heb er veel van opgestoken. Ik ben van plan mijn bedrijfsleidster en eerste medewerker de training ook te laten volgen.”

“Heldere cursus”

Kruizinga heeft een positief gevoel overgehouden aan de e-learning over voedselhygiëne. “Het is een heldere cursus die precies aangeeft waarop je moet letten als je op een verantwoorde manier met voedsel wilt omgaan.” Wat hem wel opviel is dat sommige wettelijke regels lastig toepasbaar kunnen zijn in de dagelijkse praktijk van een cafetaria. “In deze gevallen ben ik op zoek gegaan naar methodes om het wel werkbaar te maken.”

Ook gratis digitaal leren?

Ondernemers en/of medewerkers die gebruik willen maken van de kosteloze leermodules op het e-learning platform, kunnen terecht op Werkenaankennisenvakmanschap.nl.

Nog enkele bijzonderheden:

  • Het cursusaanbod omvat op dit moment 6 modules.
  • Wie gratis gebruik wil maken van een leermodule, vult op de website de kortingscode “coronatarief” in. De leermodule belandt dan voor 0 euro in het winkelmandje. Wel gewoon op “betalen” drukken, want anders wordt de module niet gestart.
  • Neem voor overige opleidingsvragen contact op met het Nederlands Frituurcentrum in Veldhoven.
  • Op 1 januari 2021 is de actieperiode voorbij en moet weer gewoon voor de e-learningmodules worden betaald.