Wok-drive is nu eerste Bufkes-drive

Actueel |
3 november 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Food Galerie Roermond, foto UZM

Voor de coronacrisis had Nederland 250 tot 300 restaurants met een drive-through, waaronder 165 McDrives. Dit aantal is sinds de eerste lockdown met vele tientallen gestegen. Het Limburgse horecabedrijf Cox & Co nam zijn bestaande drive-through in Roermond opnieuw in gebruik.

Via de drive serveert Cox & Co nu gerechten van de eigen formule Piet Friet en de broodjeszaak van franchiseformule Bufkes. Voor de grote Limburgse broodjesketen is het de eerste vestiging met autoservice.

Wok-drive

De drive in het Roermondse Retailpark waar automobilisten nu terecht kunnen, is een plek met een historie. In 2008 opende Cox & Co hier de eerste drive-through van Wok to Go, het gemaksconcept met Aziatische gerechten. Omdat deze drive niet voldeed aan de verwachtingen, werd hij al na korte tijd weer gesloten. In zijn Food Galerie op het Retail Park exploiteert Cox & Co nog altijd de outlets van Piet Friet en Bufkes; Wok to Go wordt door de franchisegever zelf uitgebaat.

Opslag

Een lange reeks van jaren is de drive-through niet meer in gebruik geweest, vertelt Wim Cox. “Het was een opslagplaats. Vanwege corona hebben we de functie nu in ere hersteld. Het loopt prima, maar je moet er je geen overdreven voorstellingen van maken. We spreken over een dagelijkse omzet van hooguit 100 tot 200 euro.”

Serviceproduct

Cox & Co ziet de drive voor Piet Friet en Bufkes vooral als een serviceproduct. “Er zijn consumenten die het vanwege corona prettig vinden dat ze niet uit de auto hoeven te komen. Om in te spelen op deze doelgroep, hebben we de keuze gemaakt om de drive te heropenen.”