Goud of zilver voor jouw eigen snack?

Actueel |
21 september 2016 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Puike kroket uit eigen keuken? Een berehap of andere eigen snack van formaat? Brancheorganisatie ProFri gaat doen wat slagers en bakkers al jarenlang doen: het bekronen van ambachtelijke specialiteiten uit de frituurkeuken. “In deze tijd moet je je meer dan ooit onderscheiden. Het is tijd dat onze branche aan zijn klanten en het publiek zijn vakmanschap duidelijker laat zien,” zegt initiatiefnemer Frans van Rooij.

ProFri gaat eigengemaakte producten en specialiteiten uit de frituurbranche onafhankelijk beoordelen. Aan de hand van een puntentelling krijgt de frituurspecialiteit een zilveren of gouden bekroning. Met een fraai certificaat kan de ondernemer dit in zijn zaak kenbaar maken. Bovendien biedt de zilveren of gouden bekroning een uitgelezen kans om de lokale pers te benaderen. De keuring van de ambachtelijke frituurspecialiteiten wordt in opdracht van ProFri uitgevoerd door het Nederlands Frituurcentrum. Ondernemers kunnen zich het hele jaar door aanmelden via productkeuring@frituurcentrum.nl. Vermeld in de e-mail de naam van de snack/specialiteit, een korte productomschrijving en stuur foto’s mee.
Maximaal 3 producten kunnen jaarlijks per bedrijf ter keuring worden aangeboden. Het inschrijfgeld bedraagt 150 euro per bedrijf en 25 euro per product dat gekeurd wordt. Bij een bekroning ontvangt het bedrijf voor het betreffende product een oorkonde voor in de zaak en een voorbeeld van een persbericht, waarmee de ondernemer de regionale media kan informeren over zijn of haar bekroonde product(en). Zie ook bladzijde 18-19.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 1 – Najaar 2016