Geen Dragons’ Den deal voor bedenkers van risottoballen

Trivia, Actueel |
1 november 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Vijfendertig procent voor 330 duizend euro, dat gaat de jonge snackondernemers Daan Klein en Merijn Kok van Risottini te ver, twintig procent is hun max. Ze accepteren het aanbod van twee ondernemers uit het panel van Dragons’ Den dan ook niet.

Screenshot TV-programma Dragons’ Den met ondernemers Daan Klein en Merijn Kok van Risottini

“Ondernemers Daan en Merijn willen met hun risottobal de Hollandse bitterbal van zijn vette troon stoten”, meldt presentator Jort Kelder van Dragons Den in de uitzending van vrijdag 27 oktober.
Of ze dat gaat lukken, is nog maar de vraag. Er worden er jaarlijks honderden miljoenen genuttigd door de Nederlandse bevolking. Ze zullen nu andere financiers moeten gaan zoeken om hun bedrijf verder te laten groeien.

Opvallend feitje is dat een van de juryleden roept dat hij niet investeert, omdat hij bang is om moddervet te worden. Dat klopt natuurlijk niet, tenzij zijn volledige dieet uit risotto bitterballen zou bestaan. En eens per week een frietje met gefrituurde snacks past volgens het Voedingscentrum prima in een gezond dieet. Ook met een portie risotto- of traditionele vleesbitterballen tijdens een gezellig samenzijn thuis of in de horeca, is niets mis.

100% Frituurvrij…

De snackontwikkelaars profileren zich nu vooral met hun drie risottoballen (in de smaken tomaat & mozzarella, truffel & bospaddestoel en spinazie & gorgonzola) die niet zijn voorgefrituurd en geschikt zijn voor bereiding in oven en airfryer. De gezondheidswinst tussen snacks uit de oven, afgezet tegen snacks uit de frituur, is echter minimaal.

Supermarkt

Investeerder en Dragon Manon van Essen (bedenker van de Magioni pizzabodem van bloemkool) vroeg om zo’n hoog percentage eigenaarschap, omdat de heren van Risottini hun producten nog niet in supermarkten verkopen. Terwijl zij juist met de ovenvarianten hier klaar voor zijn.

Dragons’ Den gemist? Start met kijken op NPO Start

Meer over