Bitterballen in puntzak bij De Bitterballen Bar

Actueel |
26 januari 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Debitterballenbar.nl

In het centrum van Rotterdam opende kortgeleden De Bitterballen Bar zijn deuren. In puntzakken worden hier voor €5,90 zes bitterballen naar keuze geserveerd.

Het assortiment voert van truffel/bospaddenstoelbitterballen via spinazie/gorgonzolabitterballen naar bitterballen met Thaise en Mexicaanse smaken. Maar ook de reguliere rundvleesbitterbal is in puntzakken verkrijgbaar.

Proeverijen

Daarnaast verkoopt De Bitterballen Bar onder meer garnaalbitterballen, bitterballen op basis van bieten en kaasbitterballen. Het assortiment plantaardige bitterballen is groot.

Ook kan de gast kiezen voor een proeverij van zes bitterballen met bij elkaar passende smaken. Er zijn drie variaties van de proeverijen: kaastrio, truffelcombinatie en smaaksensatie.

Friet in schil en Franse frietjes

Naast bitterballen, zijn ambachtelijke friet, belegde stokbroodjes en burgersandwiches de kernproducten. Afgezien van koffie en fris, schenkt De Bitterballen Bar ook bier en wijn. Bij het frietaanbod is opmerkelijk dat De Bitterballen Bar zowel ambachtelijke friet met schil serveert als dunne Franse Frietjes. De Bitterballen Bar is onderdeel van The Zoo, het catering- en eventbedrijf waarvoor de Rotterdamse ondernemer Ron Koebrugge ooit de basis legde.

Bar Bitterbal

Aan de Utrechtsestraat in Amsterdam opende ruim vier jaar geleden reeds Bar Bitterbal, waar lokale bieren en 20 bitterbalvariaties de kernproducten vormen. Bar Bitterbal is echter al enige tijd gesloten.

In het verleden bleek vaak dat concepten die draaien om één frituursnack moeilijk standhouden. Hoewel eetsalon Van Dobben al sinds 1925 in de hoofdstad een vaste waarde is als krokettensalon, sneuvelden de afgelopen jaren de nodige kroketspeciaalzaken.

Zo redden onder meer restaurant Wilde Kroketten in Amsterdam en Kwekkebooms kroketspeciaalzaak in Groningen het niet. Het Kroket Loket in Den Haag is ook niet meer: wel zit er nog een outlet in de Rotterdamse Markthal. Onlangs werd bovendien bekend dat Croquetten Boutique in Utrecht zijn deuren sluit.

Meer over