Garnaalkrokettenfestival: dit keer twee dagen, maar opnieuw uitverkocht

Actueel |
24 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Oostendsegarnaalkroket.be

“Het leven is net iets mooier met een laagje paneermeel…” Het is de slogan van het Garnaalkrokettenfestival in Oostende. De tweede editie werd afgelopen weekeinde gehouden in de Vlaamse kustplaats en was helemaal uitverkocht.

De eerste aflevering van het Garnaalkrokettenfestival vorig jaar was een enorm succes. Het trok drieduizend bezoekers, elf deelnemende restaurants bakten samen 20.000 garnalenkroketten. Daarom was er dit jaar voor gekozen om er een tweedaags evenement van te maken.

Bijna dertig restaurants

Dit jaar namen bijna dertig restaurants in Oostende deel en lag het aantal bezoekers én verorberde kroketten nog vele duizenden hoger dan in oktober 2021. Bezoekers konden proeven én stemmen op hun favoriete garnalenkroket. Daarnaast gaf een vakjury haar oordeel over de garnalenkroketten.

Orde van de Oostendse Garnaalkroket

Ook maken de bezoekers kans op toetreding tot de Orde van de Oostendse Garnaalkroket. Deze bekroning kunnen ze bereiken door het komende jaar alsnog bij alle deelnemende restaurants garnalenkroketten te proeven.

De exploitant van de restaurants stempelt na het bezoek de kaart af. Een volle krokettenkaart die wordt ingeleverd bij de VVV Oostende, levert in oktober 2023 het lidmaatschap op van de Orde van de Oostendse Garnaalkroket. De officiële benoemd vindt volgend jaar plaats met een garnaalkrokettenceremonie.

Streekproduct

Begin dit jaar was het in Oostende ook al groot feest. De Oostendse garnalenkroket werd namelijk door het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserij Marketing (VLAM) erkend als ‘eetbaar erfgoed’. De kroket is daarom bijgeschreven op de lijst van officiële Belgische streekproducten.

Meer over