Fris Frituren uitgesteld door overmacht

Trivia |
21 december 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

We kondigden het aan in Frituurwereld 5. De tekst luidde: “Dit najaar verschijnt een bijzonder boek van een groep foodies en creatievelingen. Fris Frituren. Het boek kun je beschouwen als een ode aan de bereidingsmethode en aan de corebusiness van de branche, het frituren dus.”

Fris Frituren, een mooie titel. De voorbeelden uit het boek die we kregen toegestuurd, waren prachtig en smaakten naar nog veel meer… Het boek zou ten doop worden gehouden tijdens de viering van het vijfjarig bestaan van vakvereniging ProFri. Maar helaas… Op het laatste moment kwam er een kink in de kabel. Er rees een conflict met de maker van de foto’s van alle gerechten in Fris Frituren. Fris Frituren is dus vooralsnog niet verschenen. De redactie van Frituurwereld liep onlangs hoofdauteur Angela Prins tegen het lijf. Zwaar teleurgesteld is ze, en dat is logisch. Ze beloofde: al zal het nog even duren, Fris Frituren komt er zeker.

Voor de realisatie van het boek werd geld opgehaald via crowdfunding. Het benodigde bedrag was in een mum van tijd binnen. Iedereen die heeft bijgedragen aan Fris Frituren, kreeg zijn geld inmiddels terug. Prins hoopt dat alle gulle gevers zich opnieuw zullen melden als Fris Frituren weer zover is gevorderd dat het boek naar de drukker kan.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 6 – Winter 2017-18