Frietsalon bestaat 75 jaar: dat kunnen er niet veel ‘t Liesbosch in Breda nazeggen

Actueel |
6 oktober 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frietsalon ‘t Liesbosch in Breda toen

Een cafetaria die de leeftijd van 75 jaar aantikt. Dat is en blijft bijzonder. Bij Frietsalon ’t Liesbosch in Breda vierden ze onlangs dit jubileumfeest met een feestdag voor de klanten.

De sprookjesachtige locatie aan de rand van het bos en de kwaliteit van de frietjes, trekken nog altijd mensen naar de frietkot in Breda. “Zelfs dagjesmensen uit Groningen komen naar ons toe”, vertellen eigenaren Chiel Siegmund (34) en Jerney Esbeukman (32) in het Brabants Dagblad.

Siegmund en Esbeukman namen Frietsalon ’t Liesbosch over in 2017 en zegden daarvoor hun baan in het onderwijs op. Chiel begon er als 15-jarige weekendhulp en is nooit meer weggegaan. Samen met zijn partner ging hij de uitdaging aan en nam de zaak over.

Herinnering aan vroeger

Het stel beseft dat ze een bijzonder bedrijf met een lange historie heeft waar al vele generaties lang mensen komen voor ijs, friet en een herinnering aan vroeger. “Zo’n vijf keer in de week komt een vrouw met haar dementerende vader hier een ijsje eten. Omdat dit plekje één van de weinige dingen is die hij nog herkent van vroeger,” vertelt ht duo in het Brabants Dagblad.

Van ijskar tot frietkraam

Het begon in de jaren dertig van de vorige eeuw met een ijskar op dezelfde plek. Later, in 1947, begon de dochter van die ijsmaker samen met haar man een frietkraam. Op dezelfde plek staat nu de frietsalon die volgens de eigenaresse wel wat weg heeft van een Hans en Grietje-huisje. Bij drukte staan er, net als bij De Efteling, lange rijen voor de kiosk aan de rand van het bos.

Jubileumfeest

Het jubileumfeest is in september gevierd met speciale activiteiten voor de kinderen zoals een draaimolen en ponyrijden. Daarnaast was er photobooth voor jong en oud en een speciaal jubileummenu voor 7,50 euro. Op het terras gaf de eigenaar van Bier & Borrels in Prinsenbeek een kleine bierproeverij.