Frietmuseum in Brugge wil uitbreiden

Actueel |
13 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Vintage reclame uit Frietmuseum, foto UZM

Het Frietmuseum in Brugge wil uitbreiden. Vijftien jaar na de opening wil eigenaar Eddy Van Belle een nieuwe ruimte inrichten om de historie en achtergronden van snacks uit de frituur te tonen.

De nieuwe expositie zal vooral gaan over snacks die in België bekend zijn: van boulet en cervela tot salami en frikandel.

In regionaal dagblad de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) vertelt Van Belle dat de nieuwe snackafdeling moet komen op de derde verdieping van het historische pand waarin het Frietmuseum is gevestigd. De etage wordt nu nog gebruikt voor opslag, maar wordt dus vrijwel zeker ingericht als aanvulling op de permanente frietexpositie.

Jaarlijks 90.000 bezoekers

In de PZC zegt Van Belle ook dat hij speelt met de gedachte om interactieve games te bieden voor met name jongere bezoekers. Zakenman Van Belle is inmiddels een ervaren museum-uitbater. Naast het Frietmuseum exploiteert hij in Brugge en Brussel sinds jaar en dag ook de chocolademusea Choco-Story.

Het Frietmuseum tegenover het Brugse chocolademuseum trekt nu jaarlijks 90.000 bezoekers. Volgens Van Belle keerden na de coronapandemie eerst vooral Belgen en toeristen uit de buurlanden terug, maar weten nu ook de bezoekers uit landen verder weg het Frietmuseum weer te vinden.

Meer over