Frieslife in Pakistan: met inspiratie uit Nederland

Actueel |
16 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Frieslife Instagram

Aziatische landen worden beschouwd als dé groeimarkt voor frietproducenten. In Pakistan opent binnenkort de eerste vestiging van Frieslife, “fries and shakes”. Eigenaar Umar Mohammad schoeide zijn concept deels op een Nederlandse leest en zegt op Linkedin dat Frieslife het eerste loaded fries concept is van Pakistan.

Frieslife werd bijgestaan door Eric Aerts, bedenker van ijsconcept Swirl’s en tegenwoordig formulebouwer onder de naam Berlin Concept Partners. Hoewel de huisstijl van Frieslife uitermate eigenzinnig is, kenmerkt de frietformule zich door enkele typisch Nederlandse elementen.

In vier stappen bestellen

De basis van de formule is ‘build your own loaded fries’ in vier stappen. Ten eerste: kies een kleine, medium of grote portie friet. Ten tweede: kies tussen Vlaamse friet, knoflookfriet, Franse frietjes en zoete friet. Stap drie: kies je topping waaronder Chili Cheese Amsterdam Fries, Turkse shoarma en Braziliaanse Pulled Rio Chicken. De laatste stap is de sauskeuze.

Ladies Corner

Ook staat de zogenaamde Twister op het menu (gefrituurde geschilde aardappel om een satéprikker) en serveert Frieslife gerechten die aan onze Kapsalon doen denken. Het Pakistaanse frietconcept werkt verder met bestelterminals en buzzers (afhalen bestellingen bij de toonbank). Het bedrijf is spaarzaam met plastic. Bijzonder is verder de speciale Ladies Corner in het bedrijf, “waar vrouwelijke gasten zich veilig en comfortabel kunnen voelen”. Eerder beproefden enkele Nederlandse ondernemers zelf al hun frietgeluk in Aziatische landen.