Azië kiest friet van Zwerts

Actueel |
21 juni 2018 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Zwerts Singapore – Martin Zwerts

Onder de naam “Friture Martin Zwerts, Potato Daddy, established in 1948” wordt de friet van Eindhovenaar Martin Zwerts aan de man gebracht in Singapore. Zwerts ging in zee met een Aziatische partner, die na de flagshipstore in Singapore het concept wil uitrollen in meer landen in Azië.

De partner van Zwerts exploiteert al 180 koffie- en smoothiezaken in Azië. De eerste vestiging opende aan het Hollandplein in Singapore, vlakbij de Holland Road en de Holland Boulevard. Zwerts’ zakenpartner deed veel voorwerk. Zo werd de werkwijze van Martin uitgebreid gefilmd. In een dagblad zei Zwerts: “Ze wilden de beste friet naar Singapore halen en via Google kwamen ze bij mij uit. Dat ik zeven keer ben uitgeroepen tot beste friettent van Nederland (via Frietopia) heeft wel geholpen. Ik heb wel vaker mensen aan de deur gehad die een samenwerking zochten, maar heb dat altijd afgehouden.”

Zwerts is niet de eerste die met Nederlandse friet de grens overgaat. Recentelijk opende Bram’s Gourmet bij onze oosterburen. Langer geleden bouwde een Rotterdamse ondernemer in Duitsland een kleine keten met Nederlandse friet op onder de naam Patat Store. Ooit waren er acht Patat Stores. Hoewel franchisen nog steeds mogelijk is, slonk het aantal outlets aanzienlijk. Ook andere frietondernemers ondernamen met wisselend succes pogingen in andere landen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in het magazine Frituurwereld nummer 8 –Zomer 2018

Meer over