Fat Phill’s tekent contract voor sprong naar Engeland

Actueel |
24 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

De Nederlandse hamburgerformule Fat Phill’s opent binnenkort zijn eerste vestiging in de Britse hoofdstad Londen. Fat Phill’s heeft in het Verenigd Koninkrijk grote ambities. De komende tien jaar moeten er honderd burgerrestaurants worden geopend.

Voor Fat Phill’s, gespecialiseerd in grote sappige smashburgers, is het de eerste buitenlandse vestiging. Het bedrijf van twintiger Armin Vahabian startte in ons land vijf jaar geleden. In Amsterdam startte het eerste restaurant in april 2019.

In Hoofddorp opende onlangs de vijftiende Fat Phill’s, maar er zitten nog de nodige nieuwe locaties in de pen. Eind dit jaar moet de teller op 20 restaurants staan in ons land. Via crowdfunding werd het afgelopen jaar geld bijeen gebracht voor verder expansie.

Auntie Anne’s

Fat Phill’s werkt in het VK samen met de Freshly Baked Company, een licentiehouder die 38 vestigingen exploiteert van het Amerikaanse concept Auntie Anne’s. Auntie Anne’s is gespecialiseerd in pretzels, een koekje dat lijkt op de Nederlandse krakeling. Auntie Anne’s is in 1988 gestart door de Amerikaanse onderneemster Anne F. Beiler en heeft totaal ruim 1200 vestigingen.

Max Burton, directeur van Freshly Baked Ltd, wil al op kortere termijn drie grotere restaurants van Fat Phill’s openen op drukke trafficlocaties in de Londense agglomeratie.

In een toelichting in de vakmedia zegt Burton: “De kwaliteit van hun smashburgers en de bijbehorende kernproducten van Fat Phill’s trokken onze aandacht, net als het eigentijdse restaurantdesign en de aandacht voor details.” Naast burgers, verkoopt Fat Phill’s ook onder meer friet, zoete friet, cheesesteak-fries, Buffalo-wings, sandwiches en bownies.

Foto: Fat Phill’s