Fat Phill’s blijft doorgroeien

Actueel |
9 mei 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Fatphillsdiner.com.

Hamburgerformule Fat Phill’s opende onlangs zijn twaalfde restaurant in Rotterdam. De eerste vestiging is nog slechts vier jaar geleden geopend in Amsterdam. volgend jaar wil Fat Phill’s de twintig outlets aantikken.

Met vestigingen in onder meer Arnhem, Groningen, Leiden, Tilburg en Zoetermeer is de formule van oprichter Armin Vahabian, geboren in Australië, nu in vrijwel alle windstreken van ons land wel vertegenwoordigd.

De ambitie is om ook op kortere termijn buiten Nederland uit de startblokken te komen.

Een jaar nadat Fat Phill’s in Amsterdam zijn eerste bedrijf opende, ging de formule op de franchisetoer. Er wordt bovendien actief ingezet op crowdfunding om de benodigde investeringen bijeen te brengen. Fat Phill’s koerst hierbij voor nieuwe vestigingen op een jaaromzet van ongeveer 675.000 euro, zo valt te lezen in de ondernemersplannen.

Inspelen op eetmomenten

Op een aantal locaties is Fat Phill’s ook in de nachtelijke uren geopend. Sowieso mikt de formule op alle denkbare eetmomenten. Daarnaast wordt ingezet op delivery.

Fat Phill’s mikt met royale burgers, huisgemaakte sauzen en verse ingrediënten op de zogenaamde ‘heavy users’ en zet dit kracht bij met slogans als ‘We make ‘m fatter’ en ‘The fattest in town’. De eerste vijftig gasten van de onlangs in geopende outlet Rotterdam-Zuidplein kreeg een double cheeseburger gratis.

Meer over