Nieuwe outlet Burger ’n Shake: halal fastfood blijft groeien

Actueel |
3 april 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Burger ’n Shake.

Halal fastfoodformules blijven in ons land groeien. Het halal burgerconcept Burger ’n Shake opent in mei in Den Haag zijn zesde outlet. Het streven is om over ruim anderhalf jaar op tien vestigingen te zitten.

Burger ’n Shake opende zeven jaar geleden in Amsterdam zijn eerste vestiging. Naast burgersandwiches met halalburgers van 100 procent rundvlees en 100 procent kip, zijn de milkshakes een kernproduct in het assortiment.

De shakes, maar ook het ijs van de formule zijn gemaakt van biologisch roomijs. Bovendien verkoopt Burger ’n Shake dagelijks versgesneden friet, die wordt voorgebakken en afgebakken in biologische frituurolie. Ook staat er een regiment smoothies op de menukaart.

Meer halalformules

De huidige vijf vestigingen van Burger ’n Shake bevinden zich in Almere, terwijl in Amsterdam reeds vier outlets te vinden zijn. Nadat nummer zes is geopend aan de Stationsweg in Den Haag, mikken de ondernemers op expansie van hun concept naar steden als Rotterdam en Utrecht.

Halal burgerketens marcheren de laatste tien jaar snel op in ons land. De grootste in dit segment is Johnny’s Burger Company met inmiddels circa 45 locaties. Maar ook Halal Burger & Chicken (HBC) heeft vier outlets. Naast hamburgers, zijn KFC-achtige kipproducten het kernproduct van HBC. Ook in de deliverymarkt zijn online de nodige concepten present met halalburgers.