Franchiseformule Burger Business overgenomen door Kwalitaria

Actueel |
8 december 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Eerste gezamenlijke shop-in-shop in Tilburg

Cafetariaformule Kwalitaria is vanaf 1 januari 2023 de nieuwe eigenaar van franchiseformule Burger Business. In de eerste maand van het nieuwe jaar zullen beide formules samen zichtbaar zijn in een gezamenlijke shop-in-shop in Tilburg, zo meldt Foodclicks.

Burger Business is een formule die gespecialiseerd is in het bezorgen van ambachtelijke, premium hamburgers. Op dit moment zijn er vier vestigingen in Tilburg, Breda, Eindhoven en Nijmegen.
Kwalitaria ziet al jaren de verkoop van hamburgers groeien. Met de overname van Burger Business haalt de cafetariaformule kennis in huis om deze productgroep in 2023 verder door te ontwikkelen. Daarnaast heeft Burger Business veel ervaring met vegetarische producten en gerechten.

Uitbouwen leidende positie

Joep Leemans, algemeen directeur van Kwalitaria, laat op Foodclicks weten dat de overname past bij de ambitie van de cafetariaformule om de leidende positie in de markt verder uit te bouwen. Daarnaast wil Kwalitaria van toegevoegde waarde zijn voor de bestaande Burger Business-klant en Burger Business-franchisenemer.

De huidige eigenaren van Burger Business, Valentijn Prince en Daan van Loon, krijgen door de overname een organisatie achter zich. Dat biedt volgens hen meer zekerheden en groeimogelijkheden.

Shop-in-shop concept

In januari 2023 gaat in Tilburg een pilot van start: een soort shop-in-shopconcept van Burger Business by Kwalitaria. Hier zal het beste van de burgerformule met die van het merk Kwalitaria worden gecombineerd.

De beide oprichters van Burger Business zullen de integratie van hun formule gaan begeleiden. Verdere uitbreiding van het aantal zaken van de burgerformule en dit shop-in-shopconcept hangen af van de resultaten van de pilotstore.