Erik Ziengs volgt Hans Biesheuvel op als ONL-voorzitter

Actueel |
26 oktober 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Maandag 13 november spreekt hij nog op ProFri’s Frituurwereld Event, maar per 1 december neemt voorzitter Hans Biesheuvel afscheid van Ondernemend Nederland (ONL). Biesheuvel wordt opgevolgd door Erik Ziengs, oud-kamerlid van de VVD.

Biesheuvel (links) en Ziengs, foto’s ONL en Erikziengs.nl.

ProFri is al enige jaren aangesloten bij MKB-koepel Ondernemend Nederland. ONL behartigt de belangen in politiek Den Haag. Tijdens het Frituurwereld Event zal Biesheuvel in het ochtendprogramma ingaan op het eigen verkiezingsmanifest van zijn organisatie, dat luistert naar de titel “Van A naar MKBeter”.

“Gehoord in Den Haag”

“Veel punten uit het manifest zijn ook de aandachtsgebieden waar ProFri zich zorgen over maakt,” zegt voorman Frans van Rooij. “Maar dat kan ook niet anders. Want ONL is de stem van MKB-ondernemers. Om op deze punten in Den Haag beter gehoord te worden, gaan we de samenwerking met ONL intensiveren.” Tot op heden was ProFri met VCHO en het Horecagilde via de koepel Horeca Alliantie bij ONL aangesloten. Van Rooij streeft nu naar een eigen lidmaatschap als vakvereniging.

“Deuren openen”

Van Rooij zegt: “ONL is als geen ander in staat om de uitdagingen waar wij als frituurbranche voor staan te vertalen in het Haags. Het is niet onbelangrijk om überhaupt gehoord te worden en deuren te openen die voor ons van belang zijn. Vaak ging Hans met ons mee naar overleg in Den Haag. Met zijn opvolger Erik Ziengs heb ik inmiddels kennisgemaakt. Hij gaf aan de lijn van Hans te zullen voortzetten.”

Ook naar het Frituurwereld Event? Meld je dan hier aan!

Meer over