Hoe eten wij ons frietje in 2025? Sprekers Frituurwereld Event zijn bekend

Frituurcentrum - Nieuws, ProFri - Nieuws, Actueel |
21 september 2023 |
Leestijd ± 2 tot 4 minuten

Wat is de betekeniseconomie en wat betekent het voor jouw zaak? Inspiratiespreker Tom Kikkert vertelt het op het Frituurwereld Event 2023. Hoe eten wij ons frietje in 2025? Verpakkingsspecialist Wilco Wieling onthult het op maandag 13 november bij Rational in Hengelo.

Tom Kikkert spreekt over de betekeniseconomie.

Wie zeker wil zijn van een plekje tijdens het komende Frituurwereld Event in Hengelo, kan zich via de link onder dit voorstelrondje van de sprekers en ook hier aanmelden. Let wel: de capaciteit is beperkt en dus vol is vol.

Vakvereniging ProFri heeft het programma voor het Frituurwereld Event 2023 inmiddels rond. Alle sprekers zijn bekend. Naast Wieling en Kikkert, spreekt ook Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland (ONL) over politiek en zelfstandig ondernemerschap. Horecapublicist Ubel Zuiderveld neemt als dagvoorzitter de centrale presentatie voor zijn rekening.

PROGRAMMA EN AANMELDEN

Wie is wie op het Frituurwereld Event?

Tom Kikkert: Van overlevingsstrategie naar een solide toekomst…

Hoe ziet de toekomst van jouw cafetaria, snackbar of frituurspeciaalzaak eruit? Welke stappen moeten hiervoor worden gezet? En doe je het alleen of sta je samen sterker? Benieuwd naar het antwoord op deze en op andere ondernemersvragen? Voor de antwoorden neemt Tom Kikkert het publiek mee en zorgt voor de nodige interactie tijdens zijn presentatie.

Wie is Tom? | Tom Kikkert is een veelgevraagd spreker en adviseur op het gebied van de betekeniseconomie en de gevolgen hiervan voor bedrijven. Naast de rol van een identiteit spelen thema’s als het veranderend consumentengedrag en duurzaamheid een belangrijke rol in zijn advieswerk en presentaties. Tom helpt grote merken en retailers, maar ook lokale bedrijven en gemeenten om hun identiteit en strategie te bepalen en die in de praktijk vorm te geven. Naast zijn werk als spreker en adviseur is hij regelmatig te horen op lokale en landelijke radio- en televisiestations, om als expert zijn visie te geven op ontwikkelingen op deze gebieden.

Wilco Wieling: Hoe eten wij ons frietje in 2025?

Europa wil af van plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik. Ja, SUP ofwel Single Use Plastic is de wacht aangezegd. Over een paar jaar is het gebeurd. Niet alleen omdat Brussel of politiek Den Haag het willen. De toekomstige klant wil het óók, want de consument eist verandering. Dit was de kern van het betoog van Wilco Wieling tijdens het Frituurwereld Event van 2018. Zijn voorspellingen zijn uitgekomen: we ervaren nu allemaal de gevolgen van de SUP-regeling. Maar er komt nog meer op ons af. Wilco kijkt opnieuw vooruit.

Wilco Wieling over ons verpakte frietje

Wie is Wilco? | Wilco Wieling is general salesmanager bij Conpax, een toonaangevende leverancier van duurzame disposables en foodverpakkingen én… uiteraard partner van ProFri. Sinds 1989 zit hij in de wereld van verpakkingen. Wilco is een ware visionair in zijn vakgebied. Het imago van plastic brokkelt volgens hem sneller af dan het materiaal zelf. Het aanbod aan alternatieven voor SUP-verpakkingen groeit zienderogen. Dat geldt ook voor de meerprijs. Wilco draait daar niet omheen.

Hans Biesheuvel: Politiek en ondernemend Nederland…

Hoge inkoopprijzen, kostbare energie, sterk stijgende loonkosten, personeelsgebrek, coronaschulden, regelgeving, aanhoudend verkeerde beeldvorming, snackwet aangekondigd… Net als andere sectoren in het midden- en kleinbedrijf krijgt de frituurbranche het voor zijn kiezen. Het verdienvermogen van veel MKB-ondernemers staat onder druk. Met de verkiezingen voor de deur blikt Hans Biesheuvel vooruit op wat ondernemend Nederland te wachten staat.

Hans Biesheuvel kent politiek Den Haag als zijn broekzak.

Wie is Hans? | Hans Biesheuvel, voorman van Ondernemend Nederland (ONL), is wereldberoemd in de Haagse wandelgangen. Hij knokt dagelijks voor de belangen van kleine en middelgrote ondernemingen. Hans zorgt ervoor dat ProFri bij ministeries aan tafel zit als over onderwerpen wordt gesproken die direct met de frituurbranche te maken hebben. En gaat het niet zoals het moet gaan, dan trekt ONL samen met ProFri aan de bel bij bewindvoerders en leden van de Tweede Kamer. Samen met ONL staan we sterker.

Ubel Zuiderveld: Frituurschrijver bij uitstek als dagvoorzitter

Dagvoorzitter Ubel Zuiderveld leidt het programma van het Frituurwereld Event in goede banen. Hij zorgt ervoor dat alle sprekers optimaal aan bod komen. Hij bewaakt de tijd, zorgt voor orde en structuur tijdens discussies en ook zeker voor voldoende ruimte voor spontaniteit.

Ubel Zuiderveld, dagvoorzitter en frietschrijver.

Wie is Ubel? | Ubel Zuiderveld werkt als zelfstandig horecaschrijver, horeca-analist en horecaspreker, gericht op alle professionals in het vak. Hij is tevens hoofdredacteur van Frituurwereld, het online vakplatform van friturend Nederland. Bovendien is hij betrokken bij veel initiatieven van ProFri. Ubel geldt al ruim 30 jaar als de frituurschrijver bij uitstek. Over de branche publiceerde hij boeken als Snelle Hap, De Frietkraam, Nationaal Snack Handboek en Febo een fenomeen, dat nu zijn vierde herdruk beleeft.

Vol is vol. Dus meld je nu aan om zeker te zijn van een plekje!