Gehaktbal uit 1964 bekroond

Actueel |
21 juni 2017 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Met Goud Bekroond. Dit ambachtspredicaat mogen de gehaktballen van cafetaria XL Oude Gracht in Eindhoven voortaan met verve dragen. De gehaktbal van Harald van Ballegooijen wordt al sinds 1964 gemaakt volgens familierecept. Van Ballegooijen kreeg de bijbehorende oorkonde uitgereikt tijdens de regionale ledenbijeenkomst van vakvereniging ProFri in zijn bedrijf.

Van Ballegooijen maakt naast verse ambachtelijke friet en de bekroonde gehaktbal nog diverse andere lekkernijen in eigen keuken. Over de met goud bekroonde gehaktbal schreven de keurmeesters van het Nederlands Frituurcentrum: “Deze gehaktbal heeft zijn gouden bekroning meer dan verdiend. De basis is vers gemengd gehakt van een bekende regionale horecaslagerij, waaraan diverse ingrediënten, kruiden en specerijen worden toegevoegd. De gehaktballen worden niet gebraden maar geweld en zijn zowel uit de frituur als uit de jus een pure verwennerij.”
De oorkonde van het Nederlands Frituurcentrum dient als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op deze oorkonde komt de scannende klant uit bij een website waarop iedereen de procedures en voorwaarden van de productkeuringen kan terugvinden. Het gaat hard met de Goud Bekroonde specialiteiten in de sector. ProFri zet alle bekroonde lekkernijen op een rij en komt later dit jaar met de speciale consumentenwebsite www.metgoudbekroond.nl.

Dit artikel is reeds eerder verschenen in Frituurwereld Editie 4 – Zomer 2017