Dag van het IJs in teken van Golden Dreams

Actueel |
24 maart 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Golden Dreams…

De nodige ijssalonhouders in Nederland doen vandaag mee aan de Europese Dag van het IJs. Ze scheppen vandaag een speciaal Golden Dreams-ijsje.

De opbrengst daarvan gaat naar het project ‘Maximaal bewegen’ van het Prinses Máxima Centrum in Utrecht, voor kinderen met kanker.

De Vereniging Ambachtelijk IJscentrum (VAIJ) is de initiatiefnemer van de inzamelingsactie op de Dag van het IJs. IJsbereider Björn Cocu van Intelligentia Taste Rooms in Eindhoven heeft hiervoor een speciaal ijsje ontwikkeld: Golden Dreams. Dit bestaat uit golden (gele) kiwi, mango en limoen.

IJskar

Naast de verkoop van dit speciale ijsje in de deelnemende ijssalons door heel Nederland, zal een ijskar van Lorenzo IJssalon uit Utrecht langs gaan bij het Prinses Máxima Centrum in Utrecht om Golden Dreams uit te delen aan jonge patiënten en hun ouders.

DreamRides

Voor deze actiedag werkt de VAIJ samen met DreamRides. Dit jaar zet deze organisatie zich in om geld op te halen voor het beweegprogramma van het Prinses Maxima Centrum. Dit is onderdeel van de behandeling van kinderen met kanker.

Tour

Het team van DreamRides maakt vandaag een tour en bezoekt een aantal ijssalons die mee doen aan de Europese Dag van het IJs. Daarvan worden video’s gemaakt. De ijssalons die ze bezoekt zijn: De IJssalon van Breda in Breda, Gelato Buon Gusto in Bergeijk, ‘t IJshofje in Meijel, IJssalon Verheggen in Wijk bij Duurstede, IJsmakerij Schep in Nieuwegein en Luigi’s ijssalon in IJsselstein. Uiteindelijk eindigt de tour bij het Prinses Máxima Centrum.

Ambachtelijk ijs

De Europese Dag van het Ambachtelijk IJs vindt elk jaar op 24 maart plaats. Op deze door het Europese Parlement vastgestelde feestdag staat ambachtelijk bereid ijs centraal. De VAIJ haakt hierop aan met haar Golden Dreams-ijsactie. Daarnaast is de vereniging actief met het delen van vakkennis en het promoten van ambachtelijk ijs. Onder meer door het organiseren van vakwedstrijden.

Meer over