Cafetaria De Spoorbrug valt op met friet-Tesla

Trivia, Actueel |
30 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

“Nu zit hij onder de patat.” Dit zegt Nino Vleugel kort en bondig in het Algemeen Dagblad over zijn Tesla Model 3. Al enkele jaren is zijn auto volledig “gewrapt” in friet. Ook Nino’s Volkswagen Up is bestickerd in snackstijl. Het is uitstekende promotie voor zijn cafetaria De Spoorbrug in Sliedrecht.

Vleugel is sowieso een professionele frituurder die meer dan eens de aandacht op zich vestigde. Sinds 2009 is hij eigenaar van De Spoorbrug. Hij had al eerder een acties die een relatie hadden met auto’s en snacks. Uit vijf bitterballen, een kleine loempia (als dashboard) en twee frikandellen bouwde hij een snack-racewagen, die hij aanbod als de Max Verstappen-snack. Ook hield Nino langer geleden een actie met de originele Volkswagen-currybockworsten.

Gespot door spotters

Met zijn friet-Tesla loopt hij bijzonder in het oog. In het AD vertelt Vleugel dat zijn elektrische frituurbolide vaak gekiekt wordt door autospotters, mensen die voor hun hobby bijzondere voertuigen fotograferen. Voordat hij zijn friet-Tesla aanschafte, had Vleugel overigens een luxe Audi die met patat en frikandel was beplakt. “Ik hou van stomme acties,” zegt Vleugel in de krant over zijn marketingaanpak.

Dus draait Nino er zijn hand ook niet voor om om een dag in frietkostuum met bijpassend mondkapje achter de toonbank te staan in de coronatijd. Het legt hem allemaal geen windeieren: lokaal en regionaal geniet zijn opvallende frietchalet onder een robuuste spoorbrug grote bekendheid.

Foto’s: De Spoorbrug Sliedrecht

Meer over