Diego Buik start smashburgerzaak in diner-stijl in Rotterdam

Actueel |
29 januari 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Naast zijn restaurant Diego’s Burgers, werkt Diego Buik in Rotterdam aan de opening van het nieuwe burgerconcept SMASH. Op dit moment werft Buik modellen voor een fotosessie in de klassieke Amerikaanse diner-stijl die hij in gedachten heeft.

Via crowdfunding en de verkoop van SMASH-merchandising is Buik druk doende het benodigde geld bijeen te brengen. Bovendien draaide hij in zijn bestaande burgerrestaurant al een pop-up met SMASH. “De hamburger zoals een hamburger bedoeld is: een verse bun van dasbrot, vers gedraaid vlees en smaakvolle sauzen en toppings,” schrijft Diego op Facebook over SMASH. In de nieuwe burgerdiner staat de authentieke burgerbeleving centraal.

Eigen burgerstempel

Diego gaat bij SMASH met zijn crew smashburgers serveren, burgers die met kruiding op de bakplaat uit een bal vers geplet gehakt van 100 gram gemaakt worden. Speciaal voor zijn smashburgers heeft Buik een eigen burgerstempel laten maken, waarmee hij zijn burgers plet op de bakplaat.

Tot het moment dat hamburgers voorgegaard uit de fabriek kwamen, werden hamburgers van oudsher op deze manier gemaakt. De comeback van de klassieke plaatburger vond al zo’n vijftien jaar geleden in de VS plaats. Hierdoor werd de smashburger een begrip op zich, een trend die de laatste jaren ook in ons land meer navolging krijgt. Zo trok vorig jaar het Amsterdamse concept Maijard Burger de nodige aandacht met zijn smashburgers.

Burgervedette

Buik richt zich met de SMASH-diner op eat-in, take-out, delivery en foodfestivals. De kaart blijft beperkt tot burgers, friet en dranken. Buik geldt als een echte burgervedette. Zo schreef hij ooit het wereldrecord “duurste hamburger” op zijn naam. “Binnenkort kun je de beste smashburgers van Nederland eten in dé Burgerhoofdstad van ons land. Wij kunnen niet wachten,” aldus Diego.

Foto: Diego’s Burgers, diegosrotterdam.nl