Elon Musk bouwt zijn eerste Tesla Diner vlakbij Hollywood

Actueel |
20 juni 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Beeld: Howardmodels.com.

Tesla’s Elon Musk gaat zijn langverwachte eerste American diner bouwen. Het quick service restaurant (QSR) moet verrijzen bij Hollywood in Los Angeles. Musk lanceerde het idee al enkele jaren geleden. Hem staat een klassieke jaren ’50 diner voor ogen, waar carhops ofwel serveersters op rolschaatsen de bestelling bij de automobilist brengen.

door Ubel Zuiderveld

Het zoemde al langer rond: ‘s werelds rijkste man gaat de restaurantbusiness in. Musk kondigde al in 2018 aan snelle oplaadpunten voor zijn Tesla’s, en andere elektrische auto’s, te willen combineren met foodservice. Zoals het nu lijkt, is zijn eerste klassieke drive-in restaurant nog een kwestie van tijd.

Naar verluidt heeft Musk een vestiging van de formule Shakey’s Pizza opgekocht en moet die plaatsmaken voor het Tesla-restaurant van twee verdiepingen met 29 laadstations. Op de onderste verdieping staat snelle autoservice centraal, bovenin komt een restaurant in vintage fifties-stijl met enkele tientallen zitplaatsen. Bedoeling is dat er een combinatie wordt gemaakt met een theater dat films van maximaal een half uur gaat vertonen. Ook moet er een dakterras op de Tesla Diner komen.

24/7 service

Oorspronkelijk had Musk Santa Monica, een voorstad van Los Angeles, als vestigingsplaats op het oog. Daar bleef het echter bij een snellaadstation. De locatie die nu in beeld is, ligt aan de Santa Monica Boulevard, onderdeel van de historische Route 66. Juist deze route dwars door Amerika was vroeger vergeven van de klassieke Amerikaanse diners, de restaurants waarvoor Musk een grote voorkeur aan de dag legt. Elon Musk streeft naar 24/7 service, maar de Tesla-baas heeft wel een vergunning nodig van de lokale overheid om 24 uur per dag open te mogen.