Autonome snackrobot op pretpark DippieDoe

Actueel |
16 april 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

In het Brabantse familiepretpark DippieDoe rijdt sinds deze maand een automatiekrobot rond. Onder de naam DoeDoe verkoopt deze mobiele snackautomaat gekoelde drankjes en snacks aan de bezoekers van het attractiepark in Best.

De snackrobot doet denken aan zelfrijdende supermarktautootjes waarmee onder meer in de VS de afgelopen jaren is geëxperimenteerd. In dit geval gaat het echter om een ‘vending machine’ op wielen. Volgens DippieDoe is DoeDoe de eerste snackrobot in zijn soort in Europa en ook de eerste die rondrijdt op een pretpark. De autonome verkooprobot wordt elektrisch aangedreven.

“Zelf contact maken”

“Bezoekers kunnen de mobiele automaat zelf stoppen door contact te maken,” aldus DippieDoe. “Vervolgens kiezen ze een product en betalen ze contactloos. DoeDoe rijdt zelfstandig rond door het hele park. Bij obstakels wordt de route automatisch aangepast.” DoeDoe is afkomstig van het bedrijf Macrostep, dat gespecialiseerd is in autonome robotica.

Een woordvoerster van het pretpark wijst erop dat Best in de Brainportregio ligt. “Wij vinden het tof om onze gasten deze gastvrijheid te bieden en hen juist hier kennis te laten maken met een nieuwe technologie,” vertelt ze.

Foto: DippieDoe, Best

Meer over