Arjan Verploegen treedt toe tot ProFri-bestuur

Actueel |
4 juni 2024 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Niet alleen trad Alide van Toor aan als voorzitter, maar het bestuur van vakvereniging ProFri kent sinds de ledenvergadering van gisteren meer wijzigingen. Jorgen Ruhl en Peter van Dinther namen afscheid, Arjan Verploegen trad aan als bestuurslid van ProFri.

Verploegen is uitbater van De Heuve Dutch American Diner in Beuningen. Nog onlangs kwam hij op Frituurwereld uitgebreid aan het woord. Scheidend bestuurslid Van Dinther van Eetsalon Marktzicht in Beusichem was voorheen penningmeester van het bestuur. Vorig jaar werd reeds duidelijk dat hij om gezondheidsredenen een stap terug moest doen. Sindsdien wordt het penningsmeesterschap vervuld door Wilco van Seccelen van Cafetaria ’t Hout in Helmond.

Andere wijzigingen

Jorgen Ruhl van Snackbar Wip-in in Callantsoog gaf al eerder te kennen zijn bestuursfunctie op te willen geven. Gisteren tijdens de ledenvergadering bij Van der Valk in Vianen werd zijn terugtreden definitief. Zoals bekend legde bovendien Frans van Rooij zijn voorzitterschap neer. De oprichter van de vakvereniging vervulde deze functie ad interim sinds de Nootdorpse ondernemer Hans Hus in 2022 afscheid nam.

Huidig ProFri-bestuur

De samenstelling van het ProFri-bestuur is dus sinds gisteren: Alide van Toor (voorzitter), Hans van Ballegooijen (mede-eigenaar van Restaria Oude Gracht in Eindhoven en formulemanager bij Bidfoods cafetariaconcept Restaria), Marcel van Veen (Snack-Plaza & Brasserie Meuleplein in Nijeveen), Wilco van Seccelen en Arjan Verploegen.

Foto’s van ProFri: Arjan Verploegen (boven) en het voltallige bestuur van ProFri