Arjan Verploegen: “Keurmerk onderscheidt mij van andere cafetaria’s”

Actueel, Achtergrond |
30 maart 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

ProFri Ambassadeur van de week

Een Amerikaanse diner met Nederlandse frituurproducten, salades en broodjes. Zo zou je De Heuve Dutch American Diner in Beuningen van ProFri-lid Arjan Verploegen kunnen omschrijven. Het keurmerk Goed Gefrituurd mag van hem wel wat meer bekendheid krijgen.

Als één van de eersten ontving Arjan Verploegen in 2018 het keurmerk Goed Gefrituurd voor zijn uitmuntende vak- en bakmanschap. Opmerkelijk was dat hij na het bezoek van de mystery guest meteen een bijeenkomst hield waar de resultaten en verbeterpunten werden gedeeld met zijn medewerkers.

Waarom ben je lid geworden van de ProFri?
“Er was én er is geen andere vereniging die zich inzet voor onze tak van sport. ProFri zorgt voor verbetering van ons imago bijvoorbeeld door het keurmerk Goed Gefrituurd en de lancering van de Nationale Smulgids.”

Waarom heb je dat keurmerk aangevraagd?
“Om me te onderscheiden van andere cafetaria’s. Het laat zien dat we meer doen dan friet en frikandellen bakken. We hebben een veel breder assortiment.”

Hoe draag je het keurmerk uit?
“Eigenlijk bijna niet. Dat zouden we als ondernemers meer moeten doen. Veel consumenten kennen het nu niet.”

Hoe staat jouw zaak bekend?
“Ik denk dat we één van de eersten in Nederland zijn geweest met de pulled pork. Nu hebben we veel hamburgers, loaded fries, broodjes en maaltijdsalades. Daarmee onderscheiden we ons van andere zaken in de buurt. Die verkopen vooral pizza, shoarma en friet.”

Je zaak is op een industrieterrein gevestigd?
“We zitten op een shoppingpark met tal van woonwinkels, tuincentra en de bouwmarkt. Veel mensen in de regio rond Beuningen kennen ons. De komende tijd wil ik me meer op de lunch gaan richten en een broodjesconcept ontwikkelen. Onze doelgroep is eigenlijk vrij breed, net als ons assortiment.”

Er staat er geen ‘cafetaria’ op je gevel?
“Toen ik de zaak overnam, vond ik dat er al teveel cafetaria’s in de omgeving waren en wilde ik me onderscheiden. Ik koos eerst de naam ‘grand cafetaria’, vervolgens was ik een tijd aangesloten bij een formule. Maar later heb ik Dutch American Diner bedacht. Diner is het Amerikaanse woord voor cafetaria en ik verkoop Nederlandse en Amerikaanse producten. Nog een voordeel: onze inrichting als diner is vrij tijdloos.”

Op maandag is je zaak dicht?
“Sinds vorig jaar. Ik had te maken met een zieke en een werkneemster die met zwangerschapsverlof ging. Personeel vinden, is tegenwoordig lastig. Met goede medewerkers valt of staat je zaak. Ik twijfel nu of ik de maandag weer open zal gaan. Het is wel fijn om een dag vrij te zijn, ook voor mezelf. Het kost wel wat omzet maar er is meer dan werken.”

De Heuve Dutch American Diner sinds 1994

Hadrianussingel 22
6642 AJ Beuningen
www.deheuvebeuningen.nl

  • Eigenaar: Arjan Verploegen. Onderneemt vanaf 2002 en is sinds 2004 eigenaar van De Heuve. Heeft daarnaast twee foodtrucks waarmee hij de catering op festivals, evenementen en feesten verzorgt.
  • Bijzonderheden: elk seizoen bedenkt de ondernemer drie nieuwe producten: een burger of hotdog, een broodje of loaded fries. In de zomer komt er een nieuwe salade bij.
  • Specialiteiten: hamburgers, hotdogs, maaltijdsalades, broodjes.
  • Minder in trek: “Lastige vraag. Ik zie wel dat ik minder gewone friet verkoop maar de totale omzet hiervan blijft nagenoeg gelijk.”
  • Producten die in de lift zitten: “Waarschijnlijk is dat hetzelfde als bij andere collega’s: hamburgers, loaded fries en maaltijdsalades.”

Smulgids: De Heuve | Goed Gefrituurd: De Heuve

Tekst: Bianca Roemaat. Foto’s: ProFri, staande portretfoto Ursula Kemp van Foto Verwonder.