Afvallen en werken in een frituurzaak: het kan

Actueel, Video's |
1 september 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Klik op afbeelding om video van Den Haag FM te bekijken

Cafetariaondernemer en twee medewerkers vallen samen 100 kilo af

Samen met twee medewerkers is ondernemer Albert Verheij van Wassenaar Snacks in Scheveningen 100 kilogram afgevallen, zo bericht Den Haag FM. Werken in een snackbar en afvallen: het kan. Ook ondernemers van frituurzaken ontkomen er niet aan om hun leefstijl te verbeteren.

Leef zoals een normaal mens als je wilt afvallen. Je hoeft niet te gaan eten als een konijn en een broodje kroket op zijn tijd kan geen kwaad, vertelt personal trainer Rico van Huizen in het (video)bericht van Den Haag FM. Het belangrijkste ingrediënt voor een gezonde levensstijl is volgens hem dat je zelf de regie over je gezondheid terug pakt. Klik hier of op bovenstaande afbeelding om de video te bekijken.

Enthousiasme

Van Huizen begeleidde snackbareigenaar Albert Verheij en twee van zijn medewerkers bij het afvallen. Verheij wilde wat kilo’s kwijt omdat hij de 60 naderde. Zijn enthousiasme werkte aanstekelijk en zijn collega’s gingen ook meedoen.

Positieve reacties

In een jaar tijd vielen de medewerkers van de Scheveningse snackbar 100 kilogram af. Een van de cafetariakrachten slaagde er in 50 kilo kwijt te raken door te gaan sporten en op zijn levensstijl te letten. De drie geven aan dat ze beter in hun vel zitten. Daarnaast krijgen ze positieve reacties van klanten.

Twee keer in de week

Tijdens bezoeken aan cafetariahouders en tijdens vakbijeenkomsten, merken ze bij ProFri en het Nederlands Frituurcentrum dat steeds meer collega’s kiezen voor een betere leefstijl en daardoor flink zijn afgevallen of daarmee bezig zijn. Het kan niet iedere dag feest zijn, maar een of twee keer in de week een frietje of een paar lekkere snacks, dat kan prima, zo vinden ze bij het Frituurcentrum.

Schoon frituurvet meer effect op gezondheid

“Goed Gefrituurd, da’s lekker genieten!” is de slogan van ProFri. Daarbij is volgens het Nederlands Frituurcentrum het gebruik van vast of vloeibaar vet minder van belang. De gezondheidswinst is minimaal, tenzij je vaak en veel gefrituurd voedsel eet. Voor je gezondheid is het veel belangrijker dat het frituurvet of de olie schoon is en met grote regelmaat wordt ververst. Twee professoren deden over de vraag ‘vast of vloeibaar’ en over verzadigde en onverzadigde vetten eerder verrassende uitspraken. Zie gerelateerde artikelen hieronder.