Snel hulpkrachten inwerken met online tool

In de spotlight
6 juni 2024 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten

Duizenden vakantiehulpen en nieuwe weekendmedewerkers gaan dezer maanden voor het eerst aan de slag in cafetaria’s. Vanwege onder meer kwaliteit, veiligheid en klantgerichtheid is het belangrijk dat ze goed zijn ingewerkt.

Het Nederlands Frituurcentrum zorgt hiervoor met de online cursus ‘Vakantie- en weekendmedewerker’.

Nu GRATIS voor medewerkers die werkzaam zijn bij leden van vakvereniging ProFri. Ook andere modules staan gratis voor hen klaar.

Vier Q&A’s over deze e-learningmodule:

1. Voor wie is de e-learningmodule?

De e-learningmodule is bedoeld voor nieuwe medewerkers die tijdens vakanties, in de weekenden of door de weeks als hulp aan de slag gaan in een fastservicebedrijf. In korte tijd krijgen ze de basiskennis die ze nodig hebben als beginnend medewerker in de sector. Je kunt deze online cursus absoluut gebruiken als een handig hulpmiddel om een nieuwe hulp in zaak snel en efficiënt in te werken.

2. Wat leert jouw nieuwe kracht?

Jouw nieuw parttime-hulp in de zaak leert vlot, en in eigen tijd achter zijn of haar scherm enkele basiszaken. Denk aan zeer belangrijke dingen als voedselveilig en hygiënisch werken, product- en apparatuurkennis en omgaan met jouw team en jouw gasten. De e-learningmodule doorloopt jouw nieuwe kracht helemaal zelfstandig op een moment dat hem of haar het beste uitkomt. Nadat jouw nieuwe hulp in de zaak de theorie bestudeerd heeft legt hij of zij een toets af. Bij een score van minimaal 75 procent krijgt jouw nieuwe kracht een certificaat van het Nederlands Frituurcentrum.

3. Hoe lang duurt het?

Hoe lang je met de e-learningmodule ‘Vakantie- en weekendmedewerker’ bezig bent bepaal je helemaal zelf. Maar de totale tijd om relevante basiskennis op te doen is ongeveer anderhalf uur. De module is 24 uur per dag, 7 dagen per week voor jouw hulpkracht online beschikbaar. Hij of zij kan tijdens de online instructie via e-mail contact zoeken met een e-coach.

4. Doorverwijzen naar collega?

De ervaring leert dat scholieren vaak enkele jaren werken bij een cafetaria in de plaats waar ze opgroeien. Na vier of vijf jaar bij jouw in de zaak als vakantiehulp of weekendkracht, gaan ze studeren in de grote stad en verhuizen ze dus. Kun je hen misschien aanbevelen bij een collega-frietverkoper in de studentenstad? Zo blijven ervaren scholieren ook gedurende hun studie immers werkzaam in de frituurbranche. Het is een goede zaak als ervaren krachten voor de frituurbranche behouden blijven: daar wordt de sector als geheel immers beter van. Denk er eens over na als een ervaren kracht jouw zaak verlaat om elders te gaan studeren.

De e-learningmodule ‘Vakantie- en weekendmedewerker’ kost 35 euro, maar is gratis voor medewerkers die werkzaam zijn bij leden van vakvereniging ProFri. Ook andere modules staan gratis voor hen klaar.

Lidmaatschapnummer = kortingscode

Ga naar: Werken aan kennis en vakmanschap.

Foto: Nederlands Frituurcentrum