5 x rapper Donnie over frituurliefde

Trivia, Actueel |
28 juni 2023 |
Leestijd ± 1 tot 3 minuten
Foto: Donnie Speciaal / Amazon Prime, Fremantle

Kortgeleden trad hij op tijdens Pinkpop en ging hij voor in de polonaise. “Ambassadeur Bamischijf,” zo stelde Donnie zich al eens onverbloemd voor aan Janny van der Heijden.

De culinair journaliste is momenteel te zien in herhalingen van haar programma De Smaak van Nederland op 24Kitchen. Dus was ook opnieuw te aanschouwen hoe ze met Donnie de keuken indook en de vega bamischijf van de rapper proefde.

Janny en Yvette

De vergelijking dringt zich op met Janny’s collega Yvette van Boven. Zij maakte twee weken geleden een eigen loempia in haar programma De Streken van Van Boven. Dat deed ze in een frietkraam tijdens een speciale aflevering over onze nationale snackfolklore. Bovendien liet ze zich door de Amersfoortse frietmaker Arn Zuyderduin alles vertellen over het smeltpunt van kaassoufflees. Ook Donnie passeerde bij Yvette de revue.

Bierlied

Maar Donnie was niet alleen in het nieuws dankzij Pinkpop en snackzaken op de televisie, hij bracht ook een nieuwe single uit. Samen met presentator-zangeres Chantal Janzen brengt hij een ode aan Schultenbräu, het bier van supermarktketen Aldi. Hoewel in de video Duitse worsten figureren, vormt dit bier dus de hoofdmoot. Bier of niet, een warm pleitbezorger voor gefrituurde lekkernijen blijft hij.

Daarom 5 x Donnie over zijn frituurliefde:

1. “Ik was chef bitterbal”

Over zijn tijd als medewerker bij het Eye-filmmuseum in Amsterdam in Nieuwe Revu: “Ik was daar chef bitterbal, wat inhield dat ik alles mocht frituren. Dat vond ik het leukste wat er was. Er stonden vier friteuses en ik kon bámbámbám alles heel snel in de mandjes gooien. Ik was meester in het frituren.”

2. “Alles duur maar wel puur natuur”

In hetzelfde interview: “Ik wil later een eigen snackbar: Donnie’s vreetschuur, niks goedkoop alles duur, maar wel puur natuur. Goeie ideeën zijn vergelijkbaar met brooddeeg. Dat moet eerst rijzen voordat je het kunt bakken en uitserveren. Ik zit nu in het rijsproces. Dat moet de tijd krijgen voordat ik begin met bakken.”

3. “Patat moet de mayo eten”

In de reclamevideo van Donnie op de Monnie, een serie die ook gestreamd is door Amazon Prime: “Als je mayonaise bij je patat doet, dan moet de patat de mayo eten, niet andersom.”

4. “Dankbaar voor m’n frituurpan”

Dezelfde video: “Ik ben dankbaar voor én met het leven wat ik momenteel leid. M’n zoontje, m’n vriendin daar ben ik ook dankbaar voor. En eh… m’n frituurpan. Als ik gewoon elke dag kan frituren, dan ben ik rijk.”

5. “Kim Kardashian onder de bamischijven”

Over een bamisnack van Febo tijdens Donnie’s Bamischijf Smaaktest: “Dit is gewoon de Kim Kardashian onder de bamischijven, man. Wel een beetje gemanipuleerd, maar nog steeds lekker.”