5 tips voor meer rendement uit vegetarische snacks

Advertorial
15 maart 2022 |
Leestijd ± 2 tot 4 minuten
Frituurwereld - Van Geloven vega kroket frietje mosterd zuurkool
Vega croquet-frietje mosterd met zuurkool

Vegetarisch eten zit in de lift; in een recent onderzoek gaf één op de drie mensen aan dat ze regelmatig geen vlees eten. Maar hoe zorg je ervoor dat vegetariërs en flexitariërs graag jouw cafetaria bezoeken? Snackfabrikant Van Geloven geeft vijf tips voor het perfecte vegetarische assortiment.

1: Test je aanbod met de Vega Scan

Een goed uitgedacht vegetarisch menu is een must voor elke cafetaria. Maar wanneer is zo’n menu goed? Hoe weet je of je voldoende alternatieven aanbiedt voor flexitariërs en vegetariërs? De Vega Scan helpt jou om deze vragen te beantwoorden en de juiste keuzes te maken. Gemiddeld duurt het zo’n drie minuten om de scan in te vullen.

De Vega Scan is een handig hulpmiddel die aan de hand van de vegetarische snacks op jouw menu je huidige aanbod doorlicht. Je krijgt een persoonlijk resultaat, tips en suggesties om het rendement van vega snacks in je cafetaria te verhogen. Daartoe behoren ook speciale acties waar je de volgende stap makkelijk kunt zetten.

Lees hier meer over de Vega Scan

2: Varieer met vegetarische frikandellen

De frikandel is nog altijd één van de populairste frituursnacks in Nederland. Een vegetarische variant van deze klassieker mag dus niet ontbreken. Het recept van de Mora Vegetarische Frikandel werd ontwikkeld in samenwerking met De Vegetarische Slager. Volgens de makers is deze vega frikandel haast niet te onderscheiden is van de ‘gewone’ vleesfrikandel. Je haalt extra rendement door creatief aan de slag te gaan. Denk bijvoorbeeld aan:

Vegetarische Frikandel Aziatisch Speciaal
Garneer de Mora frikandel met lente-ui en taugé en schenk er een beetje chilisaus overheen. Maak het af met blokjes rode paprika. Serveertip: ook lekker met satésaus. Naar het recept →

Vegetarische frikandel Mexicaans Speciaal
Vul de Mora frikandel met uienringen en schenk er wat mayonaise en salsa overheen. Garneer het geheel af met stukjes tortilla chips en gesnipperde rode ui. Serveertip: ook lekker met kaassaus in plaats van mayonaise. Naar het recept →

Vegetarische frikandel Mexicaans Speciaal

3: Haal meer uit de vegetarische kroket

Ook met een vegetarische kroket kun je je gasten verrassen. Wat dacht je van deze variaties:

Vega croquet on a stick
Een Van Dobben Vega Croquet op een maïsprikker met aïoli-mayonaise, Parmezaanse kaas, bieslook en rucola.
Naar het recept →

Luxe broodje Vegetarische kroket
Een boerenvolkorenbroodje met de Mora Vegetarische kroket, hummus, gemengde sla, lente-ui en radijs.
Naar het recept →

Vega croquet-frietje met mosterd en zuurkool
Twee Van Dobben Vega Croquetten, friet, zuurkool, gefrituurde uitjes, bosui en mosterdmayonaise. Naar het recept →

Luxe broodje Vegetarische kroket

4: Wees creatief met kip

Kipsnacks zijn populair, maar de vegetarische varianten zijn vaak net zo smaakvol en bieden veel mogelijkheden. Neem de Mora Crispy Chick’n burger. Ook hiermee kun je je creativiteit tonen, bijvoorbeeld met een Italiaanse burger:

Italiaanse Vegetarische Crispy Chick’n burger
Ciabattabol met rucola, tomaat, Vegetarische Crispy Chick’n burger, truffelmayo, Parmezaanse kaas en pijnboompitten.
Naar het recept →

Italiaanse Vegetarische Crispy Chick’n burger

5: Optimaliseer je menukaart

Investeer je in een vegetarisch aanbod? Ga er dan ook vol voor. Verberg je vleesvrije snacks niet onderaan jouw menukaart, maar pas deze eenvoudige tips rond menu-engineering toe:

  • Verberg de vegetarische snacks niet in een aparte categorie, maar laat zien dat ze deel uitmaken van je volledige menu. Zet er bijvoorbeeld een duidelijke, groene ‘V’ achter. Probeer ook in ieder segment (snack, voorgerecht, hoofdgerecht, broodjes, … ) een optie aan te bieden
  • Geef alternatieve gerechten een eigen, catchy naam. Een ‘Mean and Green Burger’ klinkt beter dan een ‘Vegetarische hamburger’, toch?
  • Neem af en toe ook een vegetarisch gerecht op als suggestie of dagschotel

Zo stimuleer je al je gasten om eens wat nieuws te proberen.

Extra tip

Belangrijk: zorg dat je helemaal achter je eigen vleesvrije aanbod staat. Proef de snacks, zoek naar lekkere combinaties, maar doe het zeker niet alleen omdat het trendy of goed is voor je zaak. Vind je de gerechten zelf lekker, dan volgt de verkoop automatisch.

Nieuwe vegetarische snacks

Van Geloven zit niet stil en helpt ondernemers om in te spelen op de toenemende vraag naar vegetarische alternatieven. De snackfabrikant zet fors in op nieuwe, smakelijke snacks en vegetarische producten. Dit vegetarisch assortiment wordt steeds uitgebreider en moet tegen 2025 uitgroeien tot een belangrijke steunpilaar van het bedrijf.

Doe de Vega Scan en ontdek of jij het rendement van vegetarische snacks in je cafetaria kunt verhogen.