Frituurwereld bestaat tien jaar

Actueel |
16 maart 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Verzameling van edities met in het midden de eerste.

Frituurwereld bestaat precies tien jaar. De eerste editie verscheen, officieel nog als bondsblad, ter gelegenheid van de oprichtingsvergadering van vakvereniging ProFri. Die werd gehouden op 12 maart 2012 in Woerden.

De introductie van de titel Frituurwereld viel vrijwel samen met de oprichting van ProFri. De eerste uitgave van het blad bevatte onder meer de statuten van de vakvereniging in oprichting, informatie over het voorlopig bestuur en een toelichting van de doelstellingen van ProFri. “Bijna alles wat daarin stond en wat we ons hadden voorgenomen, zoals de introductie van de keurmerken, is gerealiseerd,” zegt Frans van Rooij, oprichter en directeur terugkijkend.

Branchemagazine

In september 2016 kreeg de eerste papieren editie van Frituurwereld een vervolg. Nadat ProFri vergeefs samenwerking zocht met het toenmalige vakblad Snackkoerier, besloot de vakvereniging toch een eigen medium te lanceren. Tot maart 2020 verscheen Frituurwereld als een elk kwartaal verschijnend vaktijdschrift. Ondertitel: “Alles wat de frituurprofessional weten wil.” Vanwege corona, verdween het papieren magazine van het toneel en werd het vanaf najaar 2020 voortgezet als website.

Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum, de uitgever van Frituurwereld, bekijken nog hoe later dit jaar het tienjarige bestaan luister bijgezet wordt. Trouwens, ProFri’s Twitter-account draagt ook vanaf het prille begin de naam ‘Frituurwereld’.

Hier lees je hoe je lid wordt van ProFri.

Meer over