20.000 kerstlichtjes in Belgische frietbistro

Trivia, Actueel |
14 november 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Kerstbakwand, foto Frites á l’Heure in Kortijk

Twintig kerstbomen, tweeduizend kerstballen, tweeduizend kerst-items en tweehonderd kerstcadeaus… Maar ook liefst 20.000 kerstlichtjes. Frietzaak Frites á l’Heure in de Belgische stad Kortrijk is al helemaal in de stemming voor het kerstfeest.

In dagblad Het Laatste Nieuws laten eigenaars Bram Wylin en Gregory Six weten dat de kerstverlichting hen 15 euro extra per dag aan energie kost. Maar de crisis, zeggen de dertigers, mag de beleving van de kersttijd niet in de weg staan.

Frietbistro in oud klooster

In hun frituurrestaurant, dat eerder dit jaar werd geopend als ‘frietbistro’, is de atmosfeer van vroeger tijden sowieso nooit ver weg. Niet alleen woonde de beroemde katholieke dichter Guido Gezelle er ooit, maar ook was het pand onderdeel van een oud klooster.

Frites á l’Heure heeft een uitgebreide kaart met voor elk wat wils. Naast de gewone frikandel, staan ook vegetarische en glutenvrije varianten op de menukaart. Bijzonder zijn de frietmenu’s: zo is er naast onder meer de bestseller friet stoofvlees, een friet carbonara met spek, verse ui, kaas en peterselie.

In kerstsfeer blijft het duo in Kortijk nog wel even. Om de klanten optimaal de kans te geven te genieten van de atmosfeer, is de Kortijkse frietbistro ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag ’s avonds geopend. Meer foto’s van de kerstfrituur vind je hier.

Meer over