Zaterdag Krokettendag: Croquetten Boutique geeft 1000 mini-kroketjes weg

Actueel |
6 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: UZM

De Nationale Krokettendag nadert met rasse schreden. Komende zaterdag 9 oktober is het weer zover. De Croquetten Boutique in Utrecht geeft tussen 10 en 12 uur ’s ochtends duizend mini-kroketten weg ofwel 250 porties kleine kroketjes.

De Nationale Krokettendag is zeven jaar geleden in het leven geroepen, een jaar na het overlijden van kroketliefhebber en culinair journalist Johannes van Dam, die geboren werd op 9 oktober 1946.

Extra bij stil staan

Op hun Facebook-pagina schrijven de ondernemers van de Croquetten Boutique: “Hoewel het bij ons iedere dag croquetten-dag is, staan we er extra bij stil en doen we graag iets liefs voor jullie. We delen 250 porties zacht romige kalfsvlees óf oude schapenkaas mini-croquetjes uit, afgetopt met huisgemaakte truffelmayonaise & Parmezaanse kaas.”

Het is niet de eerste keer dat de Utrechtse kroketspeciaalzaak actiematig van zich doet spreken. Zo introduceerde de Croquetten Boutique twee jaar geleden voor het eerst de Croquet Letter, de S van Sinterklaas, een variatie op de welbekende chocoladeletters.