Sinterklaas: Croquet Letters zijn een hit

Actueel |
24 november 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Croquettenboetiek Utrecht

De Croquet Letters van de Croquetten Boutique zijn een hit. Vorig jaar bracht de Utrechtse krokettenspeciaalzaak ze voor het eerst op de markt. Dit jaar zijn nieuwe smaken toegevoegd aan het assortiment.

In ons land worden elk jaar ongeveer 22 miljoen chocoladeletters verkocht in de Sinterklaastijd. Het bracht Croquetten Boutique vorig jaar op het idee een kroketvariant te lanceren. De krokettenmakerij verkocht zijn Croquet Letters vorig jaar in de smaken oude kaas, truffel knolselderij, rundvlees en hazelnoot-mokka. De voorgebakken kroketten worden als diepvriesproduct verkocht aan de consument.

Over de toonbank

“Het was een succes met een hoofdletter S,” laat Croquetten Boutique weten. “Dé hit tijdens pakjesavond. Vorig jaar vlogen de letters de boutique uit, we doen dit jaar wederom ons uiterste best om de voorraad op peil te houden.” Het bedrijf raadt klanten aan de Croquet Letters vooraf te bestellen; ze kunnen vanaf 1 december worden afgehaald.

Alleen de S

Croquetten Boutique verkoopt de Sintkroket alleen in de letter S. De letters van de boetiek kosten € 6,95 per stuk en zijn te bereiden in zowel de Airfryer als de oven. Dit jaar is de letter verkrijgbaar in de smaken oude kaas, draadjesvlees, kalfsvlees, speculaas en de vegetarische variant paddestoel met truffel. Overigens is Croquetten Boutique niet de eerste met een kroketletter. Zes jaar geleden kwam Febo met een speculaaskroket in een S-vorm.