Toekomstsnackbar zoekt duurzame stemmen

Actueel, Video's |
30 oktober 2020 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten

Snackbar van de Toekomst is in de race voor de felbegeerde titel Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2020. Initiatiefnemer Marco Agema uit Groningen roept zijn branchegenoten op te stemmen voor zijn inspiratiewagen met duurzame en innovatieve snacks.

Agema maakte naam met zijn cafetaria Friet van Piet in de Groningse Oosterpoortbuurt. Hij verkocht daar onder meer verschillende soorten friet met creatieve toppings. Zijn zaak ontpopte zich zo tot een zeer geliefd adres bij onder meer de vele studenten in de stad Groningen.

Roer om

In zijn vaste cafetaria Friet van Piet legde Agema al een grote belangstelling aan de dag voor ethisch ondernemerschap. Zo streefde hij naar zero waste en pionierde hij in zijn bedrijf met biologische producten. Enkele jaren geleden gooide hij het roer helemaal om. Agema en zijn familie deden de bestaande cafetaria van de hand. Zelf ging Marco met de rijdende inspiratiewagen Snackbar de Toekomst de boer op.

https://youtube.com/watch?v=KsjUHO6RV6E

Meer foodnominaties

Onder de genomineerden voor de belangrijkste Nederlandse duurzaamheidsprijs bevinden zich meer foodmerken, waaronder horecaconcept Yogurt Barn. Yogurt Barn behoort, samen met het Zweedse concern Max Burgers, tot de weinige klimaatpositieve eetgelegenheden van Europa. De koolstofuitstoot van elke bestelling wordt er voor 110 procent gecompenseerd. Binnenkort ontvangt Yogurt Barn zijn internationale certificaat voor klimaatpositiviteit.

Op www.duurzaamstebedrijfvannederland.nl kun je stemmem op Marco Agema’s Snackbar van de Toekomst. Stemmen kan tot 1 december aanstaande.