Vijfde titel voor ijssalon Florence in Nederweert

Actueel |
13 juni 2023 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Titel voor Florence, foto Ambachtelijk IJscentrum.

IJssalon Florence in Nederweert is uitgeroepen tot IJssalon van het Jaar 2023. Het is de vijfde keer dat de ijszaak van de familie Janssen deze titel in de wacht sleept. De bekendmaking vond vrijdag plaats in de ijssalon.

“We willen ons graag meten met de rest van Nederland,” vertelt Steff Jansen in een reactie. De winst is volgens hem een “bevestiging van je kunnen en vakmanschap”.

De wedstrijd leeft erg binnen het bedrijf dat hij samen met zijn ouders, SVH Meesterijsbereider Marcel Janssen en zijn vrouw Marjo, runt. Volgend jaar neemt Steff het familiebedrijf over.

Score van 100 procent

De verkiezing IJssalon van het Jaar is door de vereniging Ambachtelijk IJscentrum georganiseerd. Een jury bezocht de afgelopen tijd onaangekondigd de zes kanshebbers op de titel. Ze werden daarbij beoordeeld op verschillende punten, waaronder de hygiëne. Via een persbericht laat de wedstrijdorganisatie weten dat de familie Janssen op dit punt een score van 100 procent had.

Geoliede machine

Daarnaast laat de wedstrijdorganisatie weten dat de winnende ijssalon “een geoliede machine” is waar medewerkers goed op elkaar zijn ingespeeld. Verder zijn er complimenten voor de vitrine en de bijzondere ijssmaken zoals Lambertus. “Je ziet en je proeft de smaak van vakmanschap bij IJssalon Florence,” schrijft de jury.

Andere kanshebbers

Door het behalen van de tweede plaats met zijn ijscreatie Mirzano bij de wedstrijd om de Gouden IJscreatie 2023, wist Steff Jansen zich te plaatsen voor de verkiezing IJssalon van het Jaar 2023. Naast Florence in Nederweert waren er nog vijf kanshebbers op de titel: IJs & Spijs in Haps, De Gebroeders in Bakel, De Zoete Inval in Bodegraven, PATRIJS | Patisserie en IJs in Harderwijk en IJssalon Kees in Geldrop.

Meer over