TVL-loket Q1 2022 open

Actueel |
28 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto: Shutterstock


Het TVL-loket voor Q1 2022 is vandaag 28 februari om 9.00 uur geopend en kunnen ondernemers weer een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming in de vaste lasten. De voorwaarden blijven hetzelfde: minimaal omzetverlies van 30% en minimaal € 1.500 vaste lasten per kwartaal (geen werkelijke vaste lasten). Zij moeten ook aan de overige voorwaarden voldoen. De regeling staat dit keer maar 4,5 week open en sluit op 31 maart om 17:00 uur. Dus wacht niet te lang.

Het subsidiepercentage is 100%, met een maximale subsidie van €550.000 voor mkb-bedrijven en €600.000 voor grote bedrijven. Ook in Q1 kunnen ondernemers uit twee referentieperiodes kiezen: het eerste kwartaal van 2019 of het eerste kwartaal van 2020.

Volledige informatie

Hoe beter een aanvraag is ingevuld, hoe sneller deze door het proces bij RVO gaat en hoe eerder het geld op de rekening staat. Is de aanvraag niet compleet ingevuld of missen er bijlagen, dan wordt hier alsnog door RVO om gevraagd. Dat kost tijd. De afgelopen periodes werden er aanvragen afgewezen omdat gegevens ontbraken. Vaak ging de aanvrager dan in bezwaar en leverde alsnog de ontbrekende gegevens aan. Met een goede voorbereiding had deze ondernemer hun subsidie een stuk eerder kunnen ontvangen.

Toch een verzoek om aanvullende informatie?

Als RVO toch om aanvullende informatie vraagt dan hebben ze dat binnen twee weken nodig. Lees er hier meer over: https://www.rvo.nl/actueel/nieuws/reageer-binnen-2-weken-op-een-verzoek-om-aanvullende-informatie