Frietzaken gooien hoge ogen bij Thuisbezorgd Awards

Actueel |
28 februari 2022 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Foto’s: Abi Patat en De Rompert, Facebook

Frituurzaken gooiden hoge ogen bij de jaarlijkse verkiezing Thuisbezorgd Awards. Abi Patat in Amsterdam is gekozen tot ‘Beste Restaurant van Nederland’ van de circa 7500 eetgelegenheden die present zijn op het bestelplatform. Ook zijn er in winnaars per stad: zo won in Den Bosch cafetaria De Rompert.

Abi Patat is gevestigd aan de Jan Tooropstraat in de hoofdstad. Ondernemer Selahattin Vural ofwel kortweg Abi staat in zijn buurt en wijde omstreken ook wel bekend als de ‘patatfilosoof’. Met zijn weelderige grijzende haardos en dito snor, is hij een bekende Amsterdammer. Vural won enkele jaren geleden al eens de stadsprijs De Amsterdamspeld.

Abi-experience

Zijn snackbar exploiteert Vural samen met zijn vrouw en dochter. Volgens de buurtkrant kun je het beste gewoon bij Abi Patat zelf je bestelling afhalen. De krant schrijft: “Alleen dan krijg je de échte Abi-experience: een hartelijk welkom, veel gelach en een flinke dosis woorden. Want praten, dáár kan Abi zeker wat van. Heel Amsterdam kent Abi, tot en met het stadhuis aan toe.” Bij Abi Patat behoren naast friet ook hamburgers en pizza’s tot de hardlopers. Blijkens de reacties van stemmers, zijn de klanten vooral erg tevreden over Abi’s bezorgfriet.

De Rompert in Den Bosch

Er waren meer winnende frituurzaken. Zo is cafetaria De Rompert door de kiezers gekozen tot het beste bezorgrestaurant van Den Bosch. Het bedrijf van Annie en Mart Durieux in de Rompertpassage in Den Bosch bestaat precies twintig jaar. De Rompert onderscheidt zich met veel producten uit eigen keuken. Naast onder meer friet babi pangang en Boerenfriet, kent De Rompert een uitgebreid aanbod burgers, broodjes met warme snacks en vlees (inclusief halal-frikandel en halal-Mexicano), koud belegde broodjes en een uitgebreid assortiment ‘supertjes’, menu’s, uitsmijters en salades. De keuze is bij De Rompert royaal. Niet alleen particulieren, maar ook bedrijven weten de cafetaria goed te vinden. Overigens noemt De Rompert zichzelf geen cafetaria, maar bij voorkeur ‘onze friettent’.

Het was de achtste keer dat Thuisbezorgd.nl via een consumentenpoll zijn awards voor bezorgrestaurants uitreikte. In liefst 54 verschillende categorieën (inclusief de stedenwinnaars) brachten ruim 50.000 Nederlanders hun stem uit.