Family Breda opent tweede locatie en wil meer

Actueel |
11 oktober 2021 |
Leestijd ± 1 tot 2 minuten
Family Breda
Bart Verwijmeren (rechts) en Pascal de Pon.

Bart Verwijmeren en Pascal de Pon openen eind oktober een tweede Family in Breda. Na de vestiging bij het treinstation gaan ze nu van start in een winkelcentrum. Als het aan de ondernemers ligt, blijft het daar niet bij.

De tweede Family Breda aan het Dr. Struckenplein in Breda is een zaak van 220 vierkante meter, met zestig zitplaatsen binnen en evenzoveel op het terras. Daarmee is deze net iets groter dan de vestiging bij het station, die Bart Verwijmeren (35) en Pascal de Pon (34) op 1 december 2020 openden.

“Bij het station doen we veel afhaal en bezorgen”, zegt De Pon. “De nieuwe Family staat in een woonwijk, waar we nog meer het restaurantconcept van Family kunnen uitdragen. We gaan ook schepijs verkopen. Niet veel Family-vestigingen doen dat.”  

Crowdfunding

De nieuwe zaak is, net als de eerste, gefinancierd met behulp van crowdfunding. ‘En dat ging heel snel. Er is een nieuwsbrief gestuurd naar bestaande investeerders, en nog voordat het project online kwam, was het volgeschreven. We hebben 128 duizend euro opgehaald, de rest komt uit eigen middelen.

Ambitie met Family

De ondernemers hebben altijd al de ambitie gehad om uit te breiden. De Pon: “Die plannen stonden de laatste tijd een beetje stil en we zitten nog in de naweeën van corona. Maar dit is zo’n mooie locatie, die kans wilden we niet laten schieten.” En ze zien ruimte voor meer. “We willen niet stoppen bij twee, maar ook een derde of vierde vestiging openen.”

Ook gaan de ondernemers vanuit de nieuwe locatie weer bezorgen. “Hiervoor zat er een Big Bread Kitchen en die is nooit met bezorgen gestart. Dus wij zien daar kansen. De noordkant van de wijk bezorgen we al vanuit onze andere locatie, en nu pakken we er twee postcodes bij.” 

De tweede Family Breda opent de deuren naar verwachting in de laatste week van oktober. De vestiging zal zeven dagen geopend zijn, van 11.00 tot 21.00 uur.

Foto: Google Street View

Meer over